Ricottové soufflé s parmazánem a bylinkami
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 8 078 kJ / 1 931 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,10 g |
Tuky | 156,09 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 559 mg |
Sodík | 3,30 g |
Sůl | 8,21 g |
Sacharidy | 20,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud se Vám při prvním pečení vrch, následně spodek soufflé přichytí, je dobré to spálené opatrně odříznout, soufflé se stejně na to odřezané nakonec překlopí a nebude to vidět =).
Opožděně jsem si všimla, že něco podobného už tu je. Tudíž pokud bude požadováno smazání, tak recept zmizí.
http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/11/ricottov...
Odkaz na stránky, odkud jsem recept převzala:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 11. 2014 21:47
Kaczik: Já vím, přečetla jsem si původní recept. Autorka tam to dopečení uvádí jako alternativu. Mohu si dovolit poradit? Po upečení zabalím misku se suflé do utěrky, drží déle teplo. Uvažovala jsem i ušít miskám teplý slušivý "obleček" Máme nejrůznější suflé moc rádi, to Tvoje rozhodně vyzkouším
29. 11. 2014 21:40
zizala: Přiznávám, že recept není můj, což jsem i uvedla v poznámkách, takže postup je podle toho. Ale taky mě napadlo nechat to tak a sbaštit to nadýchané. Popravdě jsem sama netušila, že těsto tolik vyskočí. Ale tipuju, že to bude proto, že v podstatě asi minutu na to, co jsem misky vyndala z trouby (tedy čas, během něhož jsem to tak tak stihla vyfotit), to začne padat. Tudíž když do toho člověk poprvé zaboří lžíci nebo vidličku a pak dostatečně dlouho fouká, aby se nespálil, tak už to splaskne úplně (možná je to těmi bílky, co tam nejsou, netuším). A nejsem si jistá, pokud bych vrch posypala ještě sýrem, jestli by on taky nenapomohl spadnutí. Ale vzhledem k tomu, že mám v plánu soufflé upéct i někdy jindy, tak to ozkouším bez vyklopovací fáze
29. 11. 2014 20:42
Tak tady přemýšlím nad Tvým postupem a jsem z toho trošku jelen Jaký účel má to vyklopení a další pečení v troubě? Včetně spadnutí původně krásně vysuflovaného těsta (A skoro se divím, jak krásně vysuflovalo, když tam není sníh z bílku, který těsto nadzvedává).
Vždyť tím vlastně popíráš pravý účel suflé - nadýchané suflé se ihned konzumuje, zahorka, aby nespadlo Nebylo jednodušší tím parmezánem posypat hned a péct o minutku déle?
Vždyť tím vlastně popíráš pravý účel suflé - nadýchané suflé se ihned konzumuje, zahorka, aby nespadlo Nebylo jednodušší tím parmezánem posypat hned a péct o minutku déle?
29. 11. 2014 19:59
Úžasný recept, super foto
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 11 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 11 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 14 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 14 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 14 hodinami
Toustové smaženky
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnkový dort
Anetjjl uvařila před 7 hodinami
Kuřecí špízy
gabikka uvařila před 10 hodinami
Sekaná
.Bramburka. uvařila před 11 hodinami
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Babka1964 uvařila před 13 hodinami
Buchta Himálaje
Luciik. uvařila před 13 hodinami
Špagety s kečupovou omáčkou
domca.t.98 uvařila před 16 hodinami
Čočkovo-kroupová polévka s houbami
Gottfried uvařila před 17 hodinami
Šunkofleky
Morrigan123 uvařila před 18 hodinami
Koprová omáčka z mléka
Uciela uvařil před 18 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Hanka22 uvařil před 19 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: souffle recepty ricottové suflé recepty z ricot ricotové krokety slané suflé lasagne con salmone affumicato souffle ingredience misky na souffle spadnutí těsta top moravia slehac sufle s parmazanem dalsi recepty? soufflé misky
Suroviny: sýr ricotta, sýr gran moravia, tymián čerstvý, rozmarýn, bazalka čerstvá, nať petrželová, česnek, vejce, pepř, sůl, sýr parmazán strouhaný, máslo
Ricottové soufflé s parmazánem a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/no54
4 názory