Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Náplně do buchet

Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou, ořechovou, jablečnou, makovou, povidlovou, nebo čokoládovo-oříškovou. Každý si najde tu svou.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitta Mat Jitta Mat

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie50 162 kJ /
11 989 kcal
Bílkoviny156,94 g
Tuky733,30 g
Vláknina66,20 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 1,15 g
Sůl2,33 g
Sacharidy1 152,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvarohová náplň:
Z bílků nejprve vyšleháme tuhý sníh. Rozinky spaříme horkou vodou a nastrouháme hořkou mandli. Krok 2: Tvaroh utřeme s cukrem, žloutky a máslem. Opatrně vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Dochutíme hořkou mandlí, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou a pečlivě promícháme. Dle potřeby přidáme mléko nebo strouhanku na vyladění konzistence. Krok 4: Ořechová náplň:
Cukr svaříme s vodou na nit (kapka rozvaru se nám mezi prsty potáhne jako nit). Krok 5: Mleté ořechy nasypeme do svařeného cukru, zamícháme. Krok 6: Ohřejeme smetanu a přidáme ji do směsí. Dochutíme vanilkou, citronovou kůrou, a hřebíčkem. Konzistenci vyladíme strouhankou. Krok 7: Povidlová náplň:
Povidla zředíme vlažnou vodou. Přidáme rum, skořici a zamícháme. Krok 8: Jablečná náplň:
Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme dusit do hrnce do změknutí. Krok 9: Měkká jablka prolisujeme (nebo umícháme). Přidáme skořici, citronovou kůru, šťávu z citronu, badyán, strouhaný perník a promícháme. Krok 10: Maková náplň:
Umletý mák uvaříme společně s cukrem v mléce do měkka. Necháme zchladnout. Krok 11: Přidáme cukr, máslo, perníkové koření, skořici, citronovou kůru, mandlové aroma, med, čokoládu, a promícháme. Krok 12: Čokoládová náplň:
Piškoty nameleme a smícháme s mlékem, kakaem, cukrem moučka, skořicí, džemem a medem. Krok 13: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Do rozpuštěné čokolády přidáme připravenou směs mléka a piškotů, promícháme. Náplň udržujeme vlažnou do naplnění těsta. Krok 14: Čokoládovo-oříšková náplň:
Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 15: Čokoládu nastrouháme, přidáme oříšky, kakao, mléko, změklé máslo, žloutky, strouhanku a zamícháme. Krok 16: Opatrně vmícháme ušlehaný sníh. Přidáme cukr a opět promícháme.

Zveřejněno 18. 4. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Náplně do buchet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4qMJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Náplně do buchet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4qMJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Moc chválím. S menšími úpravami jsem včera dělala jablečnou, makovou a tvarohovou do koláčů. Jsou opravdu výtečné a rozhodně jiné už zkoušet nebudu. Děkuji i za mou rodinu, která si libuje! :yes::yes:

Použila jsem recept na ořechovou, moje premiéra, sice u plotny už mám praxi, ale většinou jedem na tvarohu:-).
Nevím, zda mi ujela ruka- náplň jsem měla dost sladkou, ale je vynikající. Díky za recept.
:yes:

Elenka:děkuji :-K

Su skutočne výbornéééé.Doporučuju

Děkuji za krásný přehled náplní a krémů. Mám vytištěno, vloženo v sešitě. A přidávám ještě rychlovku, kterou milují moje děti: kynuté těsto rozválím, pokropím vlažným rozpuštěným máslem, posypu směsí ze 1 lžice kakaa a 2 lžic mletého cukru. Smotám do rolády a vložím do vánočkové formy. Potřu máslem, nechám dokynout a upeču.
S hrnkem bílé kávy výborná snídaně :-p

yanull: to neva, ale mám tak lepší pocit. . Přijde mi to kolegiálnější. :-)

Jitta Mat: Autor nejsem, měla jsem ji pouze opsanou ve svém sešitě ;-)

yanull:určitě, čokoládové se těžko shání! Přidám ji a moc děkuji. :-K Při nejbližší příležitosti vyzkouším.

Dovolím si přidat ještě jednu čokoládovou náplň, Jituš, pokud uznáš za vhodné, klidně ji zkopíruj a zařaď ji mezi ty své, ať jsou všechny pohromadě ;-).

100 g čokolády na vaření, nebo Ledové kaštany
1 polévková lžíce kakaa
80 ml mléka
60 g změklého másla
40 g cukru moučky - může být i víc, podle chuti
1 vanilkový cukr
50 g mletých lískových oříšků
40 g strouhanky
2 vejce
Nastrouhanou čokoládu a oříšky smícháme s ostatními surovinami a nakonec vmícháme opatrně ušlehaný sníh z bílků. Cukr bych dala klidně až do něj, aby byl tužší a lépe se nám tam zamíchal. Tato náplň je vhodná do jakýchkoliv závinů.

:yes::yes::-K

Jitta Mat::-O:-O:-O:-O:-O:-O Babička je z Košíc? A kde býva? V každom prípade je zlatá a pozdravujem ju. A tebe ďakujem za ochotu. Máš to u mňa. :yes: Až pôjdeš do Košíc, tak sa ozvi. :-D;-) Ešte raz vďaka.
Magduška, aj tvoju náplň si kopírujem, ďakujem aj tebe, určite vyskúšam. :yes: A dám vedieť, ako chutilo.
To viete, ako dieťa ma zaujímal výsledok, nie postup. A teraz som v čudu...:-D

:-p:yes::yes:

tejaja:tak mám a doplňuji k ostatním!!!! A možná tě potěším, že je to od babičky z Košic ;-)

tejaja: moje deti milovali kakaový závin, ten som robila jednoducho: vyvaľkané cesto som potrela na tenko džemom, lekvárom, obyčajne marhuľovým, to som dosť silno posypala klasickým práškovým kakaom, potom ešte kryštálový cukrom (asi 3 Pl na 1 závin). Počas pečenia sa z toho urobila taká akoby čokoládová polotekutá hmota, nebolo to suché.
Ale je možné, že toto nie je to "pravé", čo zháňaš...

Jitta Mat: Ježiškove husličky, ty si poklad. :yes: Vravím, keď urobím kakaovú náplň, stále to nie je to, čo robila babička. Díky. ;-)

Tématické fráze:
naplně do buchet, náplň do buchet, náplně do kynutých buchet, povidlová náplň do buchet, ořechová náplň do buchet, jablková náplň do buchet, nejlepší náplně do buchet, čokoládová náplň do buchet, jak uvařit mák do buchet, skořicová náplň do buchet, maková náplň do kynutých buchet, jak zredit povidla, čokoládová náplň, tvarohová náplň do buchet, náplň do kynutých buchet, povidlova napln, perníková nápln do buchet, náplň do buchet mák, povidla napln do buchet, náplně do koláčů

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, žloutek, bílek, tvaroh, cukr vanilkový, kůra citronová, mandle hořké, mléko, rozinky, ořechy mleté, voda, cukr, smetana sladká, lusk vanilkový, kůra citronová, koření hřebíček, strouhanka, povidla švestková, skořice mletá, rum, voda, jablko, cukr, skořice mletá, kůra citronová, citron, badyán, perník strouhaný, mák mletý, mléko, cukr, máslo, koření do perníku, skořice mletá, kůra citronová, mandlové aroma, med, čokoláda, čokoláda, piškoty, mléko, džem rybízová, med, kakao, cukr moučkový, skořice, čokoláda na vaření, kakao, mléko, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, ořechy lískové mleté, strouhanka, vejce

Přidat fotografie receptu