Špagety ala carbonara
Recept ještě nebyl hodnocenProstý pokrm z mála surovin, to jsou špagety carbonara jemně vonící slaninou, česnekem i bazalkou. Pokud pospícháme s přípravou oběda, jsou pro nás špagety ala carbonara…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 525 kJ / 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 11,00 g |
– nasycené | 7,10 g |
– nenasycené | 3,30 g |
–– mononenasycené | 3,00 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 3,80 g |
– cukry | 3,80 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Prostý pokrm z mála surovin, to jsou špagety carbonara jemně vonící slaninou, česnekem i bazalkou. Pokud pospícháme s přípravou oběda, jsou pro nás špagety ala carbonara…
Bramborové halušky jsou oblíbeným a chutným pokrmem, pocházejícím ze slovenské kuchyně. Doplnit je můžete brynzou a slaninou, nebo zelím a třeba uzeným masem. Halušky…
Kořeněná kuřecí prsa zapečená v troubě a na talíři přelitá jemnou hořčično-smetanovou omáčkou připravenou z výpeku překvapí skvělou chutí a lehkou přípravou. Výbornou…
Kdo by neznal české buchty plněné tvarohovou, makovou nebo povidlovou nádivkou? Oblíbený moučník můžete podávat i jako sladký oběd. Díky podrobným receptům na jednotlivé…
Slaninu a cibuli nakrájíme na drobnější kostičky a v papiňáku na rozehřátém oleji restujeme do zlatavé barvy.Do základu přidáme maso nakrájené na kostky o velikosti cca…
Klasický nedělní oběd, který nám s láskou chystaly babičky i maminky. Brambory zapečené s vepřovými kotletami, zalité smetanou. K dokonalosti jim pomůže nastrouhaný sýr,…
V našich končinách jsou omáčky velmi oblíbeným pokrmem všedních i svátečních dnů. V tomto receptu najdete jednoduchý návod na přípravu lehce pikantní hořčicové omáčky s…
Bramborovou omáčku již vařily naše babičky, které dokázaly téměř z ničeho nakrmit celou rodinu. Suroviny na tuto omáčku zajisté najdete vždy doma a za pár chvil si již…
Kuřecí prsa v jemné omáčce budou skvělou večeří, kterou se zavděčíte i těm nejnáročnějším strávníkům a připraví ji i začátečníci. Ke smetanové omáčce z kuřecího vývaru…
Silný vývar tvoří lahodnou chuť omáčky. Měkké slepičí maso plné chuti spolu s omáčkou a vhodně zvolenou přílohou bude chutnat milovníkům tradiční kuchyně a možná zláká…
Zdravá hlíva ústřičná v zeleninové omáčce je zase příjemná změna proti běžné klasice. Až vyzkoušíte, zjistíte, že smetanová omáčka hlívě mimořádně sluší a že tuto omáčku…
Populární brokolice je mimořádně prospěšná našemu zdraví a je mnoho možností, jak ji v kuchyni využít. Jednou z nich je připravit výborný brokolicový krém, doplněný…
Z kousku libové vepřové plece vykouzlíte pomocí hořčice velkou dobrotu. Pak je jen na vás, zda k lahodné smetanové omáčce zvolíte jako přílohu houskový knedlík, nebo…
KRÉM DO VĚNEČKŮ: 3/4 litru mléka 2 vanilkové pudinky 250 g másla 200 g moučkového cukru Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který za stálého míchání necháme…
Objevme kouzlo voňavého kari. Jídlo, které vyniká rychlou přípravou a pikantní chutí, mile překvapí. Kousky šťavnatého masa s výraznou smetanovou omáčkou jsou skvělým…
Sýrová polévka krásně zasytí a ohřeje. Neplatí tu ale pravidlo, že čím víc sýra, tím líp, protože zase nechceme vytvořit polévkové fondue. Pochutnejte si na ní s…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, osolíme a opepříme. Do rozehřáté hluboké pánve dáme sádlo a maso zprudka opečeme ze všech stran.Přidáme nadrobno…
Tvarohová náplň je nejspíš jednou z vůbec nejčastějších náplní koláčů a buchet. Podle tohoto receptu si ji můžete připravit i vy doma. Tvarohový základ je slazený cukrem…
Máte chuť na staročeskou klasiku? Pak je tento recept pro vás jak dělaný. Připravte si tuto jednoduchou polévku z čerstvého hlávkového zelí - skvělá nejen na zahřátí,…
Hrachová kaše je levnou, rychlou a zejména výživnou variantou pokrmu z luštěniny. Můžete ji dělat z klasického hrachu nebo ze žlutého, půleného. S volským okem či…
Paštika je skvělá jako předkrm nebo jako slané pohoštění pro přátele. Díky domácí přípravě víte, co jíte a navíc můžete paštiku vyladit dle své chuti například přidáním…
Jemné smetanové noky, budou univerzální přílohou k pečeným masům se špenátem nebo zelím, ale také k omáčkám a guláši. Jednoduchou a rychlou přílohu, můžete zkusit třeba…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Přidáno 3. 5. 2024 17:11