Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Langoše III.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 523 kJ /
2 754 kcal
Bílkoviny87,25 g
Tuky15,05 g
Vláknina23,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy555,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z droždia, cukru a vody necháme vzkypieť kvások. Krok 2: Potom zamiesime cesto s vodou so všetkých surovín, hustota asi ako na knedlíky. Necháme kysnúť v teple na dvojnásobok. Krok 3: Vykysnuté cesto musí byť nadýchané a ľahké. Krok 4: Potom na posypanej doske formujeme bochníčky, priemer asi 6 cm, prikryjeme a necháme tak. Po čase v prstoch rozťahujeme bochníčky od stredu ku krajom, veľkosť panvice a smažíme vo vyššej vrstve horúceho oleja. Ak je dosť vysoká teplota, cesto sa krásne nafukuje. Krok 5: Hlávku cesnaku pretlačíme do smaltovaného hrnčeka s trochou vody, sekundu necháme prejsť varom. Týmto potierame upečené langoše. Toto je klasika, ďalej pridávame kečup, alebo strúhaný syr. Chutné sú aj s kyslou smotanou a syrom.

Zveřejněno 24. 4. 2009

Poznámka autora magdalenka

Zemiak v ceste spôsobuje, že langoš aj po dlhšom čase ostane vnútri mäkký, dá sa relat. dobre zohriať v MW.

Našla som tu niekoľko receptov na prípravu langošov, tento má odchýlky, preto si dovoľujem ho tu ponechať.

K hustým polievkam (fazuľa s klobásou, zelňačka a pod.)je ideálny druhý chod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Langoše III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j2Ol

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Langoše III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j2Ol

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Práve som dosmažila, jednoduchý a sýty obed...(foto)

:-))

Magdalénko, já občas taky přidávám tu bramborovou kaši v prášku, když nemám vařené brambory.

Merylasko, kľudne pridaj trochu zemiakovej kaše od včera, možno aj zemiakoú kašu v prášku...ale málo, podobne ako do chleba pridávame - nesmie to tam byť cítiť, iba to zabezpečí cestu vlhkosť. Ak je veľa zemiakov v ceste, už to nie je také ľahké, nadýchané "penové". Niekto u nás a to častejšie, robí bez zemiakov, potom sú nadýchané, ale dobré iba čerstvé.
pa.;-)

Do různých těst ráda přidávám brambory, pečivo je pak takové vláčnější. Už jsem zkoušela podobný recept, ale tam bylo méně mouky a více brambor než tady, ale těsto se při smažení nenafouklo, tak si myslím, že by stačilo jako tady v tomto receptu. Už jsem dlouho langoše nedělala:-8

:-D

Magdalenko, jen se po nich zaprášilo. :yes:

Magdalenka:yes::yes::yes: + :-)

Kedlubnička moja zlatá, aj keby si ma zabila, nepoviem! Pretože som starý mazák v kuchyni, nič nevážim (myslím takéto veci, knedle a pod., u múčnikov áno). Jednoducho od oka odsypem múku a hotovo, cca dávkovanie droždia viem tiež...urob pokusne z pol kila múky a uvidíš. Ja neviem, pre koľkých varíš a akí ste jedlíci, lebo u nás je to ako u drevorubačov. Budem rada, ak sa Ti vydaria, hlavne nechaj dobre vykysnúť. Ja zamiesim a kľudne odídem aj do obchodu, aj sa zakecám...;-)

Magdalenko, 3/4 kilo mouky je poměrně dost, kolik z této dávky těch langošů je ?????? děkuji za odpověď

Ešte by som chcela dodať, hlavne pre začiatočných kuchárov, cesto sa po vykysnutí ťahá, lepí pri výrobe bochníčkov, ale nevadí, netreba sa nechať znechutiť. Preto treba silno múčiť dosku. Druhý spôsob je , že menšiu dosku natrieme olejom, do misky dáme olej, tam si namáčame ruky a tak vyberáme kúsky cesta na poolejovanú dosku, kde necháme ešte chvíľku kysnúť. Potom rozťahujeme po jednom a smažíme.
A ak nemáme hladkú múku, kľudne dajte polohrubú.
Niekto zas robí cesto iba z múky, vody a droždia.
Pôvodne sa lángoše piekli z chlebového cesta pri pečení chleba.

Opravila som to, neviem, aký zvyk je tu písať...v podstate ide o trošku cukru do kvásku, nejde o veľa.

Magdalenka, to vypadá chutně a dobrý nápad s bramborou. Ta 1 kl je asi opravdu kávová lžička, asi ano :-D;-):yes:

magdalenka, kl = kávová lyžička ?

Tématické fráze:
langoše, langoše recept, příprava langošů, recept na langose, nadýchané langoše, recept langoše, langoš recept, langoše v prášku, cesto na langoše, langoš, langoše z prášku do pečiva, příprava langoše, domáce langoše, langose recepty, recepty na langoše, langose priprava, langos recepty, langoše s bramborou, dobre langose, priprava langosov

Suroviny:
mouka hladká, brambory, droždí, cukr, sůl, voda

Přidat fotografie receptu