Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Náplň do koláčů a buchet - jablečná

Jednou z nejoblíbenějších náplní do koláčů, buchet, či závinů, je náplň jablečná. Lehce pikantní a osvěžující náplň posune chuť vašich koláčů o třídu výš a vaši strávníci se budou oblizovat až za ušima.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 131 kJ /
987 kcal
Bílkoviny6,16 g
Tuky5,32 g
Vláknina39,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 52 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy209,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme vše mimo pudinku a necháme přejít varem. Krok 2: Pak v minimálním množství vody rozmícháme pudinkový prášek, zalejeme jablka a trochu povaříme. Krok 3: Jablka jsou většinou dost sladká, takže netřeba je přislazovat, někdy je naopak potřeba přidat trochu citronové šťávy pro zmírnění sladkosti. Krok 4: Je dobré přidat špetku mletého hřebíčku, nemáme-li mletý, přidáme celý hřebíček, ale je potřeba ho pak najít a vyndat.

TIP: Čím naplnit koláče a buchty

Zveřejněno 29. 4. 2009

Poznámka autorky Hella

Toto je náhražka za jablečná povidla, která se ve sklenicích často kazí. Lze použít jakákoliv jablka. Zbylou náplň lze zmrazit, po rozmrazení nezřídne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Náplň do koláčů a buchet - jablečná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/76Oj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Náplň do koláčů a buchet - jablečná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/76Oj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Lucie Trumpusová 9. 8. 2015 13:47
Děkuji.

Honza: Jablka pustí dost šťávy, vodu není třeba přidávat. Jen je nutno nevařit je příliš zprudka, aby se nezačala pálit dříve, než tu šťávu pustí. ;-)

Nechápu v čem se ta jablka ´vaří. Nepřidá se žádná tekutina???? Pokud vše dáte do kastrolku a dáte vařit, tak to za chvilku bude černé jak bota :-) ale dle receptu to zalijete pudinkem s vodou a bude to mňamka. :-D

nmarta: mám zájem o recept na mrkvovou náplň do buchet. Děkuji.
fisermira@post.cz

:-((:yes:buchetka.

Děkuji :-K určitě tuto kombinaci vyzkouším jak těsto,tak náplň ;-)

Pudink: Já většinou peču http://www.toprecepty.cz/recept/4677-poutove-kolac..., ale může se použít jakékoliv kynuté těsto.

A recept na tyto koláčky najdeme kde? :-p

Zrovna jsem dodělala, chut je výborná:-p:yes:

Hello, děkuji ti za skvělý recept.:-K Náplň je výborná. Ještě jsem do ní přimíchala rozemleté mandle a opravdu neměla chybu.:-p Dávám ti velkého bodíka.;-)

výborné___:yes::yes:

vynikající :-p

hmm to je kraaaaasa manmky ukladam a posilam bodik:yes:

co sa tyka helly a jej receptov...:yes:

Tak vyzkoušeno, obodováno a snězeno. Výborný recept, ostatně jako každý, který jsem od tebe udělala.:yes:

Tématické fráze:
jablková povidla do koláčů, oříšková náplň do koláčů, náplň do koláčů, naplně do koláčků, pudinková náplň, náplně do koláčů, povidlova napln do kolacu, povidlová nápln na koláče, jablkova napln do kolacu, jablečná povidla recept, jablkové koláče a buchty, oříšková náplň, náplň do koláčků, jablečná povidla, mrkvová nápln, jablkova napln, pudinková náplň do koláčů, jablečná buchta hrníčkový, recept naplne do kolacu, povidlová napln

Suroviny:
jablko, cukr skořice, pudink vanilkový, kůra citronová, cukr, koření hřebíček

Přidat fotografie receptu