Dušení: spokojený žaludek i chuťové pohárky
Dušení je považováno za jeden z nejzdravějších způsobů přípravy pokrmů. Jsou při něm totiž minimální ztráty vitaminů i chuti (na rozdíl třeba od vaření). A s minimem tuků. Dušení je proto oblíbeným způsobem přípravy kojeneckých příkrmů a batolecích jídel. Výživná hodnota zůstává skoro stejná, jako za syrova, a výsledný pokrm je stravitelnější.
Dusit se dají maso, houby, zelenina i ovoce. Suroviny se nejprve zprudka osmahnou, dochutí aromatickým základem (obvykle osmaženou cibulkou) a podlijí tekutinou. Hrnec či pánev se pak přikryjí pokličkou, žár plotny se stáhne a za jemného probublávání může dušení začít. U nás si určitě vyberete ten správný recept na zdravé jídlo plné chuti!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 3 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 16 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
John Kennedy nebyl žádný velký jedlík, na večeři někdy zapomněl, miloval polévky a nikdy si neodepřel novoanglickou ze škeblí
Dokonalá hrušková povidla: S vůní perníkového koření budou ta pravá nejen pro náplně do frgálů
Hitem letošních svátků je tento bramborový salát z Polska: Když ho vyzkoušíte, žádný jiný už možná nebudete chtít