Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zámecká drůbeží játra

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 461 kJ /
827 kcal
Bílkoviny87,16 g
Tuky26,38 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 376 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy54,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupeme cibuli a nakrájíme jí na kolečka asi půl cm široká. Můžeme si pomoci tím, že do ní vždy zapíchneme párátko, aby se nám při řezání a obalování nerozpadla na jednotlivé kroužky, které by při smažení zabraly hodně místa na pánvi. Krok 2: Jablka rovněž oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na 1 cm široká kolečka. Krok 3: Cibulové i jablečné kroužky obalíme v mouce a osmahneme z obou stran. Krok 4: Játra naporcujeme na menší kousky, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Krok 5: Na talířek si dáme hladkou mouku, postupně okořeněné kousky jater obalujeme a vkládáme na pánvičku s horkým tukem a restujeme asi 5 minut. Vše servírujeme na nahřáté talíře.

Zveřejněno 2. 5. 2009

Poznámka autorky Hella

Ideální je, když smažíme najednou na dvou pánvích, aby jablka, cibule i játra byly asi přibližně stejně hotové. Pokud nestíháme, to dříve hotové uchováme v teple nebo dohřejeme v mikrovnce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zámecká drůbeží játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NxX6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zámecká drůbeží játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NxX6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

výborná pomůcka na krájení cibule jehttp://www.zahradahobby.cz/hreben-na-krajeni-cibul..., kdo nezná, třeba ocení.;-) nedávno jsem koupila za 38,-Kč a jinak už cibuli nekrájím...

Přesně jak Magdalenka - receptík mi unikl ;-)
Bezvadný tip :yes: - nejen na pokrm, ale i na vychytávky při přípravě :yes::-K

Hella, veľmi pekné! Trávim tu menej času, takže skoro mi toto uniklo. A to krájanie cibule! Aké jednoduché a napriek tomu by ma to nikdy nenapadlo...Ďakujem za recept i za to krájanie...
+

Jani, tu cibuli i na špízy nakrájíš podobně, jako tady s párátky. Musíš tu cibuli nejdříve napíchnout na jehlu (může už na ní být i maso) a pak teprve ukrojit. Plátky cibule ale v tom případě budou dost silné (asi 1 cm, aby se tam jehla vešla). Tady stačí párátka - jsou tenká. Na talíři pak většinou cibuli na jednotlivá kolečka rozházím, tady jsem moc pospíchala, a zůstaly vcelku.

:-p;-):yes:

Několik dobrých nápadů v jednom receptu hodnotím plusíkem.:-!:-)):yes::yes::yes:

No, vypadá to skvostně:-p Já bych asi měla problém s tou cibulí. Kolikrát je v receptu na špízy napsané-nakrájet na kolečka, ale zkuste kolečko cibule napíchnout na jehlu:-D Takže to řeším raději měsíčkama, ale tady ta kolečka jsou úžasná. Máš plus, Helli, játra máme rádi:-p (zase jsem málem napsala-játru máme rádi, to by zase někdo měl radost):-)):-D:-))

tak už se nám odkrylo tajemství Zámeckých jater :-), vypadají velice jednoduše a chutně :-p, jen škoda, že zbytek rodinky zřejmě nepřesvědčím :-/ (musí být játra schovaná v omáčce), asi by zůstali jen na těch jablkách :-D

Tématické fráze:
drůbeží játra recepty, drůbeží játra, drubezi jatra recept, recept na drůbeží játra, zámecká vepřová játra, játra, pokrmy z jater, zamecka kureci jatra, špíz z drůbežích jater, krajení jater, kuřecí játra recepty s rozinkami, recepty z drubežích jater, krájení cibule na špíz, top recepty drůbeží játra, drůbeýi játra recept, recept drůbeži játra, drůbeží játra v ostré omacce, z?meck? vep?ov? j?tra, drůbeží játra spiz, zámecký špíz

Suroviny:
játra drůbeží, jablko, cibule, sůl, pepř, paprika, olej, mouka hladká

Přidat fotografie receptu