Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játra drůbeží - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie510 kJ / 122 kcal
Bílkoviny16,80 g
– z toho živočišné bílkoviny16,80 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky5,00 g
– nasycené1,48 g
– nenasycené2,22 g
–– mononenasycené1,63 g
–– polynenasycené0,59 g
––– omega 30,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 497 mg
Sodík 71 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy2,40 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Játrová omáčka Videorecept

Játrová omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Vnitřnosti jsou velice dobrým a levným zdrojem bílkovin i vitamínů. Zkuste z nich připravit chutnou játrovou omáčku, která je zároveň rychlá na přípravu. Ať už vyberete…

pelda

40 min

Drůbeží játra na smetaně

Drůbeží játra na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Na oleji orestujeme cibulku, přidáme játra nakrájená na menší kousky, 1 lžíci gulášového koření. Podlejeme vodou, dáme masox a 10 minut dusíme. Smícháme 3 lžíce zakysané…

Kuřecí živáňská

Kuřecí živáňská

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Všechny ingredience pokrájíme na menší kousky a naložíme do pekáčku. Posypeme grilovacím kořením, přiměřeně osolíme, opepříme, zalejeme malým množstvím vody, promícháme…

Směs pečená v alobalu

Směs pečená v alobalu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

S teplým počasím přichází také období oblíbených letních grilovaček. Vsaďte na sytou masovo-zeleninovou směs, plnou různých chutí, pečenou v alobalu. Díky její příjemné…

Pajšl - nepajšl

Pajšl - nepajšl

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Očištěné skelety, drůbeží játra, srdce a žaludky dáme vařit s novým kořením, bobkovým listem a pepřem do slané vody.Zvlášť dáme vařit na kostičky nakrájenou mrkev.Maso…

clupmi

90 min

Paštika z drůbežích jater

Paštika z drůbežích jater

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Očištěná játra ponoříme do mléka po dobu cca 30 minut, následně opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na pánev vkládáme část másla a po rozehřátí vložíme nadrobno…

pavelk

60 min

Pivovarské jehly

Pivovarské jehly

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kýtu mírně naklepeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a vložíme je do marinády z oleje, bylinek, čili a sojové omáčky. Necháme aspoň 2 hodiny odležet. Játra…

Jatýrka v pikantním kabátku

Jatýrka v pikantním kabátku

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Játra většinou restujeme nebo z nich děláme výborné paštiky. Už jste ale zkoušeli připravit játra v těstíčku? Pokud ne, je nejvyšší čas to napravit. Těstíčko si můžete…

Iness

30 min

Boloňské ragú

Boloňské ragú

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

1. Předehřejte si troubu na 140 stupňů. Slaninu nakrájejte na nudličky a v širokém, nejlépe litinovém kastrolu s kovovými uchy ji opečte na 3 lžících olivového oleje. Po…

luciesladkova

260 min

Vymazlené játrové knedlíčky

Vymazlené játrové knedlíčky

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Cibulku očistíme a nakrájíme na jemno. V pánvi rozpustíme máslo, na kterém do měkka osmahneme cibulku. Poté přisypeme větší část strouhanky a za stálého míchání chvíli…

luciehutt

30 min

Nadívaná kuřecí stehna

Nadívaná kuřecí stehna

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kuřecí stehna omyjeme a vykostíme tak, že z vnitřní strany špičkou nože přerušíme kolenní kloub, stehno podélně rozřízněte a vyjměte stehenní kost.Vykostěnou část lehce…

Bahula

120 min

1 2 3 5

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více