Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninový "tatarák"

Pod tatarákem si většina z nás představí dobrotu s naškrábaného hovězího masa, namazanou na dobře očesnekované topince. Zeleninovou obměnu této oblíbené pochutiny ocení nejen vegetariáni, ale i milovníci masa.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lubik

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby vypocení cukety

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby vypocení cukety)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 096 kJ /
979 kcal
Bílkoviny55,73 g
Tuky53,64 g
Vláknina26,43 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 2,46 g
Sůl6,07 g
Sacharidy61,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Všechnu zeleninu kromě cukety nastrouháme na jemném struhadle. Cuketu okrájíme a vydlabeme. Nastrouháme, osolíme a necháme hodinu vypotit. Krok 3: Na oleji chvíli orestujeme cibuli, přidáme česnek, mrkev, celer a petržel a chvíli restujeme. Poté přidáme i cuketu a promícháme. Krok 4: Přidáme worcester, hořčici a promícháme. Chvíli orestujeme a odstavíme. Zelenina pustí trochu vody tak ji přecedíme. Zeleninu dáme do větší mísy, ještě do teplé přidáme sýr a pořádně promícháme. Krok 5: Ještě teplou zeleninu plníme do misek. Ozdobíme žloutkem a kouskem chilli. Podáváme s dobře očesnekovanými topinkami.

Zveřejněno 16. 9. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový "tatarák"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wq5M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový "tatarák"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wq5M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Zeleninový "tatarák"
No, těmi uvozovkami v názvu mě autor úúúplně odzbrojil, že ;-)

:yes::yes:

Minimalne by to chtelo orestovat zeleninu tak, aby po ochuceni nezustala zadna voda, to "nej" vylejete do "drezu" :-((
Kdybych opravdu nemela jinou moznost, velkou cuketu bych po nastrouhani posolila a pak nechala radne vypotit.
Nebo pouzit male cukety, ty obsahuji mene vody ;-)

Jitkas: Cuketu jsem samozřejmě vypotit nechal. Je to i v receptu. Pokud bych nechal zeleninu déle na plotně už to není tatarák, ale dušená zelenina. :-)

moc pekne,urcite vyzkousim:-K:yes::yes:

Dělám z jiné zeleniny<3:yes:

Vypadá to moc dobře:-K:yes::yes:

Tématické fráze:
zeleninový tatarák, tatarák z cukety, zeleninový tatarák falešný, cuketovy tatarak, tatarák ze zeleniny, zeleninový tataráček, tatarak z celeru, tatarák z mrkve, tatarák zeleninový, rajčatový tatarák, zeleninový tatarák recept, zeleninové tataraky, zeeninový tatarák, tatarák ze zeleniny na topinku, tatarák s cukety, cuketovy tatarak recept, zeleninový tataracek z cukety, zeleninový tatarák na topinky, zeleninovi tatarak, falešný tatarák z mrkve

Suroviny:
cibule, olej, omáčka worcesterová, mrkev, celer, petržel, cuketa, česnek, nať petrželová, nať celerová, libeček, hořčice dijonská, sýr strouhaný, sůl, pepř mletý, žloutek

Přidat fotografie receptu