Uvařeno do 30 minut: Rychlé a levné recepty
Rychlé ještě nutně nemusí znamenat odbyté. Pokud vás při přípravě oběda, večeře nebo moučníku pro návštěvu tlačí čas, nepropadejte panice. I pouhých 30 minut stačí k tomu, abyste vykouzlili vynikající pochoutku. Dožadují se strávníci u vás doma masa? Nejlepší je zvolit drůběž, ideálně kuřecí prsa, která nepotřebují moc času, naopak - dlouhá tepelná úprava je může vysušit. Ale dokonce i hovězí maso z trouby může být už po 30 minutách měkké a šťavnaté. Nepotřebujete tlakový hrnec ani hodiny pomalého dušení.
Do 30 minut zvládnete třeba i krémovou zeleninovou polévku. Stačí totiž uvařit zeleninu, například mrkev nebo dýni, doměkka, okořenit, rozmixovat a přidat smetanu. Přepadla vás šílená chuť na sladké? Nepečené dorty jsou sice snadné a lehké, většinou ovšem potřebují alespoň 8 hodin v lednici na ztuhnutí. Raději zkuste snadnou bábovku, protože i taková pocitvá klasika může pocukrovaná stát na stole už za půl hodinky.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 38 minutami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 13 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 23 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Moderátor Aleš Háma preferuje českou kuchyni: Dokážu si pochutnat i na vlašáku z papíru s rohlíkem, říká
Jde se grilovat! Na delší párty u grilu počítejte se 400 g masa na dospělou osobu, hodí se i klobásky a nezapomeňte ani na vegetariány
Staří Mayové se živili hlavně kukuřicí. Na talíři měli i maso z morčat nebo pečeného leguána a do všeho přidávali chilli