Grilovaná žebírka
Suroviny
Porce: dle potreby
Nutriční hodnoty
Energie | 4 758 kJ / 1 137 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,80 g |
Tuky | 13,61 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,47 g |
Sůl | 6,23 g |
Sacharidy | 241,06 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Vepřová žebírka se před grilováním zásadně nenakládají a nebo nepředvařují!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 6. 2014 17:36
já je dnes dělala také,ale jinak dle tohoto receptuhttp://www.labuznik.cz/recept/grilovana-veprova-ze...
29. 5. 2010 08:55
preco sa rebierka nemaju marinovat?
30. 5. 2009 21:20
Určitě dávat omáčku až těsně před dohotovením a pak na na hotové. Když to budete grilovat celou dobu s ní, připálí se a zhořkne. Na ochucení masa je ten dry rub, směs která se do masa vetře a nechá odležet.
Pokud jde o dobu, platí zásada že raději déle a při nižší teplotě. Americas Test Kitchen doporučuje 120°C, dvě hodiny s kostí dolů, přikryté volně alobalem a pak ještě pod poklicí, pak otočit a ještě 1 a 1/2 hodiny z druhé strany. Pro úsporu času a míň starostí žebírka předpékají v troubě nebo předvařují. Takhle je to ale lepší.
Ještě bych rád dodal, že žebírka mají na straně kostí tenkou blánu, kterou je dobré před grilováním odstranit. Dává masu přiboudlou chuť.
Pokud jde o dobu, platí zásada že raději déle a při nižší teplotě. Americas Test Kitchen doporučuje 120°C, dvě hodiny s kostí dolů, přikryté volně alobalem a pak ještě pod poklicí, pak otočit a ještě 1 a 1/2 hodiny z druhé strany. Pro úsporu času a míň starostí žebírka předpékají v troubě nebo předvařují. Takhle je to ale lepší.
Ještě bych rád dodal, že žebírka mají na straně kostí tenkou blánu, kterou je dobré před grilováním odstranit. Dává masu přiboudlou chuť.
29. 5. 2009 12:59
Teda 1/4 hrnku soli, to je síla, ale je tam zase cukr. Marinády si dělám stylem-"hatláma, patláma", ale tahle mne hodně zaujala. Zrovna 2-3 dny tomu, dcera si ode mne vzala nějaké žebírka, že jdou na zahradu a na 10 min. je u mne povařila. Jinak to teda neděláme. A taky je zajímavé, že marináda se dává až posledních 10 minut před dokončením, no, snad bych to poznala, ale co do té doby? Grilovat je jen tak, úplně bez ničeho? byla bych ráda, kdybys mi Karolino odpověděla, moc mne to zajímá
29. 5. 2009 12:51
...mně se nejvíc líbí na grilovací marináda...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 1 hodinou
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 3 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 5 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 13 minutami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 36 minutami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 41 minutami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 50 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 1 hodinou
Bramborák na plech
ovocny.caj uvařila před 1 hodinou
Banánová buchta - hrnková
Vroutek uvařila před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: marináda na žebírka grilovaná žebra marináda na grilované maso grilovaná vepřová žebírka grilovaní žebírek grilovaná žebra recepty grilovaná žebra recept grilování recepty grilovací marinády grilovací marinády recepty grilování žebírek, recepty grilovane zebra marináda na grilovaná žebra grylovana žebírka marináda na grilování žebírek zebirka grilovana veprova zebirka recept marinády na žebírka žebírka marináda recept grilovaná žebra
Suroviny: koření dry rub, cukr hnědý, sůl, česnek, paprika čerstvá červená, hořčice, koření chilli, pepř, kečup sladký, pivo černé, cukr hnědý, šťáva citronová, ocet, omáčka worcesterová, sůl, česnek, cibule, olej
Grilovaná žebírka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zmN7
5 názorů