Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panádlová chlebová polévka

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie458 kJ /
110 kcal
Bílkoviny5,52 g
Tuky9,49 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy0,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokrájaný starší chlieb alebo rohlíky, žemle dáme variť do vody. Krok 2: Po rozvarení pretlačíme cez sito späť do vody v ktorej sa varilo. Osolíme, pridáme kvet, vlejeme smotanu, prípadne aj s rozšľahanými žĺtkami. Krok 3: Do hotovej vhodíme hrsť posekanej petržlenovej vňate.

Zveřejněno 31. 5. 2009

Poznámka autora magdalenka

Je to ďalší starý zabudnutý recept, dnes mi ho po telefóne diktovala mamka. Roky som túto polievku nejedla, ale začínam byť nostalgická, takže príde na rad v budúcich dňoch.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panádlová chlebová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vgzg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panádlová chlebová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vgzg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

unikla mi, panádlovka jedna:-D:-D sympatický recept a krásné foto:-K:-):yes::yes:

Teší ma, Mirabelka!

Dnes jsem ji poprvé v životě uvařila! Výborná!!!! Neměla jsem petrželku, tak jsem si tam nasekala výhonky cibulových natí, co mi klíčí v komoře. Opravdu laciná a dobrá polívečka, posílám bod.

Po tomhle receptu jsem dlouho pátrala,znám ji totiž z dětství, kdy nám ji vařila moje německy mluvící prateta.Vařila se tedy i u nás na Šluknovsku.Vím, že mi docela chutnala.Určitě ji zkusím.:yes:

Iljuša, teší ma a som rada, že ťa "vidím"...

Omlouvám se za překlepy :-8

Mgdalenko, děkuji recept na polévku - byla dnes k obědu, vynikající - zdravím ;-)

Také dělám, ale nechám jen tak chleba nepasíruju. Dělám jak zbyde chleba stále.:-))

já jsem si touhle polévkou taky připomněla dětství:-)) a můžu jen doporučit, moc nám chutnala:-)):yes: +

Chlebovou polévku jsem jedla a vařila jedenkrát v životě, a to asi před osmnácti lety, když jsem se v podstatě učila vařit a coby vysokoškolačka a manželka vysokoškoláka neměla moc prostředků... Ale pamatuji si, že jsme si pochutnali, takže děkuji za připomenutí a inspiraci, budu ji muset oprášit - jsem zvědavá, jestli bude chutnat stejně dobře i v současnosti...;-)

a tuto ozkouším také;-)

mno, zase polívečka:-p:yes: +

Hello, nic si z toho nedělej - ono někdy má člověk zakotvený nějaký blok k něčemu, co bylo dááávno, už jsi velká holka ;-);-);-) a buď to zkusíš nebo ne. ;-):yes:

Bože, jak já tuhle polévku nenávidím!!! Jako dítě jsem tuhle a mlíkovou s drobením musela jíst z plechového talíře, protože mi vždycky ze stolu "upadla" ;-(

Jiřinka, tú druhú chlebovú, čo som dnes vložila, sporadicky varím, zjeme ju v pohode. Táto - tzv. panádlová - mi v detstve absolut nechutila, ale ja som bola dosť protivný stravník...
:-p

Tématické fráze:
mlíková polévka, chlebová polévka, mlíková polévka recept, chlebová polévka recept, recept na mlikovou polevku, mlíková polévka recepty, jak uvařit chlebovou polévku, pandálová polévka, panádlová polívka, pandlová polévka, cchlebová polévka, vynikající mlíková polévka recept, babicovy dobroty chlebová polévka, chlebova+polievka, vynikající chlebová polevka, panadova polevka, vynikající mlíková polévka, banádlová polévka, panádlovka, lacina polevka

Suroviny:
chléb, voda, sůl, smetana na vaření, žloutek, květ muškátový, nať petrželová

Přidat fotografie receptu