Soffritto
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 379 kJ / 91 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,58 g |
Tuky | 0,27 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 47 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 10,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Soffritto je v italské kuchyni základ pro mnoho pokrmů z masa, ryb i zeleniny. Přichystané na smažení se dá i mrazit, aby bylo v případě potřeby hned po ruce.
Někdy dávám místo řapíkatého celeru celer bulvový, nastrouhaný na širší nudličky, ale pak tento zeleninový základ už pravým italským soffrittem není. Každopádně - stále vynikající, třeba pod maso do ragú....
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 12. 2016 19:32
21. 12. 2016 11:14
Tenhle recept je "echt" italský - když jsem přípravu probírala se svou italskou kamarádkou, dozvěděla jsem se třeba o celeru právě to, co píši v Poznámce.
21. 12. 2016 11:00
20. 12. 2016 22:08
19. 12. 2016 16:46
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 4 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 6 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 9 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Peřinková buchta s pudinkem
LucieLP uvařila před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 2 hodinami
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 2 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 2 hodinami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 3 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 4 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 4 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jak má vypadat správně propečený steak? Řekneme si, jak se jednotlivé varianty liší
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Další recepty
Tématické fráze: da se cibule mrazit italské sofrito dá se mrazit uzené maso dá se mrazit řapíkatý celer italské soffrito jak mrazit zeli celer jak mrazit dá se zelí mrazit mrazit kyselé zelí kuřecí sofrito sofritto recept na sofrito
Suroviny: mrkev, cibule, celer řapíkatý, olej olivový, víno bílé
Soffritto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1k9o
5 názorů