Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Bublanina je asi nejznámější a nejrychlejší moučník. Receptů existuje celá řada, ovšem klasika od našich babiček, olejová bublanina s třešněmi se nikdy neomrzí. Přestože se jedná o typický letní moučník, dopřát si ho můžete během celého roku s různým sezónním ovocem.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 088 kJ / 4 801 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,68 g |
Tuky | 201,96 g |
Vláknina | 13,05 g |
Cholesterol | 1,56 g |
Sodík | 785 mg |
Sůl | 2,37 g |
Sacharidy | 638,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do husté pěny. Tuto práci nesmíme odbýt, protože čím déle šleháme, tím bude bublanina nadýchanější.
Krok 2: Poté postupně přidáváme olej, mléko a nakonec mouku, promíchanou s kypřicím práškem.
Krok 3: Ovoce lehce poprášíme hladkou moukou.
Krok 4: Těsto nalijeme na předem vymazaný a vysypaný pekáč (nebo vyložený pečicím papírem) a poklademe ho pomoučeným ovocem.
Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme na cca 180 °C zhruba 30 minut, tento čas je pouze orientační.
Zveřejněno 5. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZEr
Moje poznámka
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZEr
Nejnovější recepty
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 2 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 5 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 6 hodinami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 21 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 2 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 2 hodinami
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Edward před 3 hodinami
Anglická omáčka
romankrejcik před 4 hodinami
Bramboračka č. 3
romankrejcik před 4 hodinami
Švestkový koláč - kynutý hrnkový
Alena Kovarova před 5 hodinami
Bleskové jablkové koblížky s mrkví
Wikki před 5 hodinami
Poctivá květáková polévka
Pecka před 6 hodinami
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
Pecka před 6 hodinami
Pařížský salát
Pecka před 6 hodinami
Tématické fráze:
bublanina s ovocem,
bublanina,
recept na bublaninu,
bublanina recept,
recept na bublaninu s ovocem,
vynikající bublanina,
recept bublanina s ovocem,
výborná bublanina s ovocem,
recept na nadýchanou bublaninu,
vyborna bublanina,
recept bublanina,
nejlepší bublanina s ovocem,
nejlepší bublanina,
bublanina babica,
bublanina na plech,
jahodova bublanina,
dobrá bublanina,
jednoducha bublanina s ovocem,
bublanina recepty,
piškotová bublanina
Suroviny:
cukr krupice,
vejce,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
prášek do pečiva,
ovoce,
mouka hladká,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (281)