Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort Harlekýn

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky. Tak přesně to je dort Harlekýn. Máme pro vás podrobný návod, jak jej připravit, povede se opravdu vždy. Ozdobí každou oslavu či narozeniny. Dobrou chuť.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kaculilenka kaculilenka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 340 kJ /
4 622 kcal
Bílkoviny81,44 g
Tuky308,08 g
Vláknina34,60 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 546 mg
Sůl1,77 g
Sacharidy363,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Svaříme všechny ingredience na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne v lednici. Druhý den smetanu vyšleháme. Krok 2: Bílky se solí vyšleháme do pevného sněhu. Krok 3: Žloutky s cukrem vyšleháme (asi 7 minut) do bílé pěny, která několikanásobně zvětší svůj objem. Do pěny pomalu zašleháme vodu a olej. Krok 4: Do žloutkové směsi přidáme mouku s práškem do pečiva, kakao a důkladně promícháme. Krok 5: Zlehka přimícháme sníh, ale opatrně, abychom z toho nevytřásli všechen vzduch a neupekla se tuhá placka. Krok 6: Těsto vlijeme do vymazané formy vyložené pečicím papírem. Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě 10 minut na 175 °C, pak ztlumíme a pečeme cca 30 min na 150 °C. Krok 8: Upečený korpus vyndáme z formy a necháme zcela vychladnout na mřížce. Krok 9: Šlehačku vyšleháme s cukrem dotuha. Krok 10: Korpus dvakrát prokrojíme a všechny pláty pokapeme rumem. Krok 11: První plát pomažeme nejprve tmavou šlehačkou a na ní rozmažeme trochu bílé šlehačky. Krok 12: Přiklopíme druhým plátem a postup opakujeme. Krok 13: Celý dort pomažeme tmavou šlehačkou a ozdobíme podle vlastní fantazie.

Zveřejněno 21. 1. 2017

Poznámka autorky kaculilenka

Ti, co by si snad nevěřili, můžou třeba jen polít čokoládou.

Všechny ingredience jsou na dortovou formu 24 cm. (Dort na obrázku je dělán z dvojnásobného množství).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort Harlekýn

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8rgj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort Harlekýn

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8rgj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Je to Harlekýn, není to Harlekýn?:-O
No, podle názvu je to Harlekýn..., ale s názvy receptů se na TOP nedá nic dělat ;-(
A podle dokončení je Harlekýn spíše toto: https://www.toprecepty.cz/recept/33949-harlekyn-s-...

casino: Promiňte, ale proč by to neměl být Harlekýn? Podle Vašeho dokončení, které jste popsal/a, je rozdíl jen v tom, že obě šlehačky navrstvím na sebe a ne zvlášť na oba pláty korpusu, které se k sobě následně připlácnou. Výsledek je stejný, akorát Váš postup je složitější:-)

To je alespon dort.:yes:vsichni pouzivaji marcipan,vsude barvivo.toto je klasika.nejlepší.

Chantal: Děkuji, ráda si dorty zdobím sama...nemám ráda např. kupovaný fondán, ale když jsem dělala ,,punčák'', ten jsem samozřejmě potáhla domácím marcipánem.:-8

Jak já bych si dal!!! :-O:yes:

drakoska: Vyzkoušejte a ochutnejte ;-)

<3:yes::yes:

:yes:<3

Tématické fráze:
dort harlekýn, nejlepší recept na dort harlekýn, dort harlekýn recept, harlekýn dort, šlehačkový dort harlekýn recept, šlehačkový dort harlekýn, recept na dort harlekýn, harlekýn recept, recept na čokoládový dort harlekýn, harlekýn dort recept, recepty na dort harlekýn, recept dort harlekyn, recepty dort harlekýn, jak upéct dort harlekýn, recept na harlekýn dort, tuhá šlehačka na dort, harlekyn, recept na harlekýna, recept na harlekýn, recept harlekýn

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, vejce, prášek do pečiva, olej, voda, sůl, kakao, smetana ke šlehání, kakao, cukr, smetana ke šlehání, cukr

Přidat fotografie receptu