Utopené řízky
Vepřové řízky mají tendenci být tužší, zejména ty z krkovice nebo kotlety. Nezkušené kuchařky to může odradit, ale nebojte se. Máme pro vás recept na utopené řízky, které se po usmažení dopékají v troubě, zalité vývarem. Díky tomu jsou krásně měkkoučké a šťavnaté.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 121 kJ / 29 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,36 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 0,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 339 mg |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 1,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od dcery svého přítele. Když jsem je poprvé jedla, byla jsem překvapená jejich měkkostí, protože klasické řízky, ať děláte sebepomaleji, nikdy tak měkké nejsou, jako tyhle.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 11. 2023 13:30
Tak buď máslo nebo slaninu ale cpat tam oba typy tuků nemá smysl.
12. 7. 2021 02:28
Chybí už snad jen broskev a Babica... Na toto přesně sedí výraz Romana Vaňka "šmakuláda". Lidová "tvořivost" nemá hranic, stejně tak jako lidská blbost... Bóže nebeskej, to snad není možný, že někdo spatlá takovej blaf a ještě to natáčí a chlubí se s tím... a ještě neuvěřitelnější, že ho někdo následuje a spatlá to taky...
3. 6. 2019 17:20
nany: Zdeněk Troška přelíval obrácené řízky Moravankou. Zkusila jsem to a byly úžasné.
15. 6. 2017 20:36
Pavla: asi to nemusí být zrovna Masox co takhle opravdický vývar? Zaujalo mě to - zkusím to s hovězím.
Jana Remkova:
Jana Remkova:
1. 6. 2017 12:01
Chybí v návodu teplota trouba a pak ten bujon, no nevím.... To bude šmakuláda.
31. 5. 2017 12:52
Pavla: Hmmm "zhůvěřilost" Tož ti je nikdo nenutí
31. 5. 2017 08:24
Máčet řízky v Masoxu mi přijde jako naprostá zhůvěřilost.
24. 5. 2017 21:53
meryl: Když je to úděsné, tak to nevař. Nikdo tě k tomu přece nenutí.
19. 5. 2017 23:23
Vážené dámy, ta strouhanka se vklepe do řízku a pak se obalí ve vajíčku a v mouce. Lépe při dušení nasaje štávu. Dobrou chuť.
14. 2. 2017 00:27
Marie Švarcová : i nám
13. 2. 2017 20:50
dělala je kamarádka a moc nám chutnaly
28. 2. 2016 10:05
Eva: Nebyly slané, ale nemusíš je solit, pokud solíte málo, jak radí tejaja
28. 2. 2016 09:23
Eva: Ak môžem poradiť, nesoľte rezne a je to. Je tam slanina, slaný vývar, a bude vám to stačiť.
28. 2. 2016 08:52
Nejsou ty řízky pak moc slané? Nejprve se solí a pak se pečou ve slaném vývaru. Chci je zkusit.
16. 2. 2016 23:02
Tyhle řízky popisoval kdysi v TV reřisér Zdeněk Ttroška. Od té dávné doby bývají pravidelně v našem jídelníčku.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 21 minutami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 23 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Právě bylo uvařeno:
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 1 hodinou
Koláče po babičce
Brumaire uvařila před 1 hodinou
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 2 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 2 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 10 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 12 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 13 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 13 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 15 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Osvědčené rady, jak na nejlepší řízky: Záleží na stáří strouhanky i druhu tuku na smažení
Plesné tašky z lednicko-valtického areálu: Bramborové placky jsou křupavé, krásně voní sádlem a úplně nejlepší jsou se škvarky
Další recepty
Tématické fráze: veprove rizky mekoucke utopený řízek rizky v masoxu řízky recepty na řízky řízky naruby mokre řizky řízek na ruby postup řízky recepty aby byly řízky měkké recepty řízky řízky recept řízky na masoxu řízky v bujónu luxusní řízky postup obalování řízků mekoucke rizky utopený řízek recept utopené kotlety řízek v masoxu
Suroviny: krkovice vepřová, bujón, voda, strouhanka, vejce, mouka hladká, sůl, olej, slanina anglická, máslo
Utopené řízky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k5Nr
48 názorů