Kotleta na sherry
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 1 129 kJ / 270 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,52 g |
Tuky | 8,95 g |
Vláknina | 8,43 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 3,28 g |
Sůl | 7,95 g |
Sacharidy | 38,58 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 3. 2017 13:58
janky3: Tak na koleno jsem zapomněla. To opravdu peču s pivem, naložené v česneku a hořčici. Je výborné, ale je to asi jediné jídlo, při jehož přípravě pivo používám.
26. 3. 2017 11:31
Marie Svarcova: Zkoušela jsem i pivo na pečené vepřové koleno, ale nepamatuji si výsledný efekt. Ale viděla jsem, že pivem polévají maso na rožni, tak jsem to chtěla vyzkoušet alespoň na kousku prasátka.
25. 3. 2017 21:04
janky3: Myslím, že mouku je třeba z těchto důvodů prosívat stále, já to alespoň tak dělám. i když třeba jen peču chleba - vždycky se něco najde, co tam nepatří, v poslední době třeba slepené kousíčky mouky.
Marie Švarcova: Taky miluju vaření s vínem, pivo mi kupodivu jako surovina na vaření k srdci nepřirostlo. Na Vánoce vždycky dělávám maso na červeném víně. Může to být hovězí, zvěřina, ale skvělý je i králík. S vínem opravdu nešetřím, když je potřeba, tak spotřebuji na zhruba 1,2 kg masa 1/2 l i více. Maso peču až 3 hodiny (s výjimkou králíka, který je měkký za hodinu) a vínem podlévám od samého začátku. Omáčka, do které se dává koření jako do svíčkové a navíc rajčatový protlak a pikantní rybízový džem, nemá chybu. Musí se však pořádně proležet, alespoň 2 dny. I když něco z alkoholu zůstane, tak v jedno porci ho jistě není mnoho. Řekla bych, že je lepší vařit s dobrým vínem než s různými chemickými ochucovadly.
Marie Švarcova: Taky miluju vaření s vínem, pivo mi kupodivu jako surovina na vaření k srdci nepřirostlo. Na Vánoce vždycky dělávám maso na červeném víně. Může to být hovězí, zvěřina, ale skvělý je i králík. S vínem opravdu nešetřím, když je potřeba, tak spotřebuji na zhruba 1,2 kg masa 1/2 l i více. Maso peču až 3 hodiny (s výjimkou králíka, který je měkký za hodinu) a vínem podlévám od samého začátku. Omáčka, do které se dává koření jako do svíčkové a navíc rajčatový protlak a pikantní rybízový džem, nemá chybu. Musí se však pořádně proležet, alespoň 2 dny. I když něco z alkoholu zůstane, tak v jedno porci ho jistě není mnoho. Řekla bych, že je lepší vařit s dobrým vínem než s různými chemickými ochucovadly.
25. 3. 2017 18:52
tejaja: Skoukla jsem oba weby, ale názory od vnadné paní mi nepřišly dobré. Třeba vajíčka naše kuchařka ve škole velmi dlouho chladila proudem vody, nejen proto, aby se dobře loupala, ale i proto, aby se dobře krájela. A byla jsem u toho a pomáhala loupat. Fakt se to šlo dobře i kráječem vajec na plátky. Já je navíc na kulatější straně napichuji. To také usnadňuje loupání.
Pak psala o hnědém cukru z řepy cukrovky. Ale myslím, že většina z nás myslí třtinový cukr, který je o něco zdravější. Konzervační látky jsou použitelné, pokud mají Éčka velmi nízké číslo.
Třeba přes 400 je už nebezpečné, i nižší. Myslím, že mouka se prosívala nejen proto, aby se
nadlehčila, ale i pro případ, kdyby v ní byli mouční moly. Před léty jsem si koupila kroupy, hned jsem je nezdělala a pak jsem musela všechno vyházet. S alkoholem nevím, to by v restauracích musili varovat řidiče, že v pokrmu je alkohol. Zeptám se lékařky. Ale do jídla se ho tolik nedává a je to více porcí.
Pak psala o hnědém cukru z řepy cukrovky. Ale myslím, že většina z nás myslí třtinový cukr, který je o něco zdravější. Konzervační látky jsou použitelné, pokud mají Éčka velmi nízké číslo.
Třeba přes 400 je už nebezpečné, i nižší. Myslím, že mouka se prosívala nejen proto, aby se
nadlehčila, ale i pro případ, kdyby v ní byli mouční moly. Před léty jsem si koupila kroupy, hned jsem je nezdělala a pak jsem musela všechno vyházet. S alkoholem nevím, to by v restauracích musili varovat řidiče, že v pokrmu je alkohol. Zeptám se lékařky. Ale do jídla se ho tolik nedává a je to více porcí.
25. 3. 2017 17:42
Dajda: Moudra som čítala aj od iných lekárov a chemikov. Takže štúdie hovoria toto: Keď pridáte do vriacej omáčky alkohol, premiešate a odstavíte z tepla, tak v pokrme zostáva 85% alkoholu z pôvodného množstva. Čím dlhšie varíte, tým sa alkohol odparuje. Pri varení alebo pečení 15 min zostáva 40%, pri hodine to je už len 25% a pri 2 a pol hodine to už je len symbolických 5%.
To, že sa pýtala matka dieťaťa je pre zostatok alkoholu v jedle irelevantné.
To, že sa pýtala matka dieťaťa je pre zostatok alkoholu v jedle irelevantné.
25. 3. 2017 17:14
tejaja: Šestnáctiměsíčnímu dítěti bych opravdu maso na víně nepřipravovala, ale moudra na ahaonline bych tak vážně nebrala - jsou jich tam haldy a člověk by se z nich musel zbláznit, kdyby se chtěl podle nich řídit.
25. 3. 2017 16:54
Dievčatá omyl, alkohol nevyprchá všetok.
http://www.ahaonline.cz/clanek/trapasy/35649/nejve...
http://poradne.rodinka.sk/mudr-katarina-babinska-p...
http://www.ahaonline.cz/clanek/trapasy/35649/nejve...
http://poradne.rodinka.sk/mudr-katarina-babinska-p...
25. 3. 2017 16:24
Marie Svarcova: Já také, dávám i Portské Tawny a Chery. Do cibulačky á la já- dávám dobré bílé. Sice alkohol na cukrovku a játra nepiji, už jsem si zvykla, ale do jídla je to bašta. Mívala jsem ráda červené polosuché, příležitostně, ale játra s vrozenou vadou ( nevědela jsem to do čtyřiceti let) vypadala, že nikoli příležitostně, ale denně 2 litříky, proložené rumem. Od biopsie jaterní už ani příležitostně. Ale stejně mi to tenkrát nevěřili, že jsem nenasávala.Nyní mám z nevhodných léků jaterní cirhózu, tak teď už ani pro jistotu nečichnu ke špuntu. Ale k dobré náladě alkohol nepotřebuji.
25. 3. 2017 14:58
miluji vaření na víně , alkohol vyprchá a báječná chuť zůstane
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 11 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 18 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 19 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 20 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 4 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 4 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 7 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 8 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 9 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 9 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Radim dělá zálivky na saláty z fermentovaných rajčat: Propašovat se tam dá cokoliv, ale správný olej vytvoří symfonii
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: kotlety recepty kotleta recept kotleta recepty recept kotlety ahaonline ahaonline kotlety recept recepty z kotlety ahaonline recepty top recepty recepty kotlety recepty s alkoholem cherry vykostena kotlety vepřové kotleta na sherry dobre sherry na vareni nakládání kotlety vykostěná kotleta recepty na kotletu recept s kotlety recepty k kotlet
Suroviny: kotleta, mrkev, pórek, paprika čerstvá červená, brambory, máslo, kečup sladký, hořčice, olej olivový, pepř mletý, koření grilovací, koření na grilovanou zeleninu, sůl, kmín celý, bujón, sherry, libeček
Kotleta na sherry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7qGG
9 názorů