Výrobky z kozího mléka: Máme pro vás přehled jídel, do kterých je snadno zakomponujete
Produkty z kozího mléka jsou v poslední době velmi populární. Mají svou specifickou chuť, která je činí velmi atraktivními. Navíc jsou zdravější než výrobky z kravského mléka. Přinášíme vám proto tipy na recepty s kozími produkty. Můžete si vybrat.
Kozí mléko u nás není často konzumovaným produktem a také výrobky z něj jsou spíše na okraji zájmu. Je to škoda, protože jejich použití jídlu dodá punc exkluzivity. Jídlo se rázem stane atraktivnějším a delikátnějším. Z čeho můžete vybírat? Projděte si náš přehled.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kozí sýr
Kozí sýr je nejznámějším produktem. Je lehký, smetanový, příjemně slaný. Často se ochucuje bylinkami nebo kořením. Je velmi snadné ho vyrobit a proto pokud máte čerstvé mléko k dispozici, určitě to vyzkoušejte.
Pomazánky z kozího sýra
Z kozího sýra snadno vyrobíte různé pomazánky, které mohou mít různé příchutě. Bývají jemné a lehké. A také zdravé, kozí mléko totiž naše tělo přijímá lépe než kravské, umí ho lépe zpracovat.
Kozí jogurt a hermelín
Méně často se můžete setkat i s kozím jogurtem nebo hermelínem. Je to dáno tím, že s kozím mlékem, které netvoří tolik smetany jako mléko kravské, se jinak pracuje a některé produkty jsou náročnější na výrobu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 5 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 9 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tvarohové pomazánky jsou skvělou letní večeří: Výrazný sýr jim dodá pikantní nádech, bylinky svěží chuť a vůni, připravené jsou za pár minut
Jak si doma vyrobit jogurt z kozího mléka? Poradíme s postupem krok za krokem
Získali jste kozí mléko a nejste si jisti, jak s ním pracovat? Přečtěte si náš článek
Komentáře