Velikonoční mazanec
Čerstvý a voňavý, na povrchu s kůrčičkou a uvnitř jemný jako samet. To je přesně tento sváteční mazanec. Z uvedených surovin připravíte dva krásné bochánky, takže jeden můžete třeba darovat blízkým na sváteční snídani.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 11 870 kJ / 2 837 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,58 g |
Tuky | 61,75 g |
Vláknina | 20,12 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 584 mg |
Sůl | 1,39 g |
Sacharidy | 491,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/velikonocni-mazanec/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 4. 2020 17:45
Veronika.Hrozna: střihnout až po pomazání před pečením
12. 4. 2020 17:38
Eja57: Ani se mi nezdálo! Můžeš mít pravdu. Teď už necouvnu, dala jsem mazance na plech a teď přemýšlím, jestli sypat mandlovými lupínky, aby mi to neshořelo zvrchu i s mandlemi. Střihnout teď do kříže, nebo až před pečením? Přidávám fotku na plechu.
12. 4. 2020 17:30
Veronika.Hrozna: udělej mazance, nech je ještě tak hodinku nakynout a šup do trouby.... a uvidíš, teď už nic nevymyslíš....těch 20 minut hákem robota mi přijde skoro moc...
12. 4. 2020 16:59
magdalenka: Podívej se v takovém stavu, to je teď , mám to už promísit ? Kyne to hrozně pomalu, od půl jedné!
12. 4. 2020 16:23
magdalenka: To je nedorozumění, já se jen ptala, jestli to má být řídké, polotuhé, nebo tuhé.
12. 4. 2020 15:47
Veronika.Hrozna: ja neviem, nevidím k tebe... najprv píšeš, že je to tuhé, potom riedke...
Ja keď robím niečo od Cat, vždy je výsledok 100%.
Ja keď robím niečo od Cat, vždy je výsledok 100%.
12. 4. 2020 15:22
magdalenka: ano, je to špatně? Fakt toho byla půlka mísy.
12. 4. 2020 13:33
Veronika.Hrozna: omládek zo 130 g múky si mala naplnenú polovicu misy robota???
12. 4. 2020 13:10
cathleen: Omládek nakynul, byly na povrchu bublinky, očka asi o průměru 4 mm, bylo to takové řídké konzistence. A bylo toho půl velké mísy od robota. Takže , dle mého, asi jo! Přidala jsem ostatní suroviny, včetně vykoupaných rozinek a nechala hák, dělat svoji práci. Mísilo se to dlouho, asi 20 minut. Pak jsem z toho udělala kouli a přeložila do druhé mísy od robota, kterou jsem vymazala olejem , aby se mi nic nepřilepilo. Teď je to v kuchyni pod utěrkou a kyne. Teda tváří se, že bude kynout! Píchla sem do něj prstíkem a honem se vracelo. Po nakynutí vyklopit na pomoučený vál a promísit , natahovat a vytvarovat ? Jak dlouho, mám mísit, jen co se vykoulí koule ?
12. 4. 2020 11:44
Veronika.Hrozna: no, tak už se dostávám k dotazu pozdě, omládek musí být nakynutý. Nevím, jak jsi to odvažovala, ale omládej je jako trochu řidší těsto...vykynul ti pěkně
12. 4. 2020 10:22
cathleen: Mě vzniklo z toho omládku tuhé těsto, které nejde dobře rozmíchat , mám přidat pár kapek vody? Jakou to má mít konzistenci tekutou, polotuhou, nebo tuhou?
Mohu vykoupat rozinky v rumu, nakyne to?
Musí být Hera, nebo stačí máslo?
Mohu vykoupat rozinky v rumu, nakyne to?
Musí být Hera, nebo stačí máslo?
12. 4. 2020 08:42
Maryje: díky!
11. 4. 2020 21:17
Připojuji se ke chvále receptu. S těstem se velice dobře pracuje, krásně voní a znamenitě chutná (ostatně jako všechny vaše recepty, které jsem vyzkoušela, včetně kvasových). Děkuji a přeji krásné Velikonoce
11. 4. 2020 19:27
zlatovlaska, Jenda1: děkuji Vám oběma, mám z toho radost
11. 4. 2020 16:50
Ivuš, já ten recept používám třetím rokem, je skvělý. Podle tohoto receptu dělávám i dvě vánočky (pletu ze šesti pramenů).
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Osvěžující poháry s mraženými borůvkami
Přidáno před 2 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 8 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 11 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Churros s čokoládou (Čuros)
Teruska30 uvařila před 18 minutami
Litý perník
Hanina65 uvařila před 1 hodinou
Koláč s rebarborou a tvarohem
Christine uvařila před 1 hodinou
Kuřecí kousky na kari a smetaně
Lunka uvařila před 1 hodinou
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 1 hodinou
Vepřové maso na paprikách
Moanka uvařila před 2 hodinami
Obalená hlíva ústřičná
LILFakt uvařila před 2 hodinami
Výborný rychlý makovec
Hanina65 uvařil před 2 hodinami
Krájené hranaté "koláče" z plechu
Beruna uvařila před 2 hodinami
Rebarborový koláč
honejsbubu uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
5 nápadů, jak využít zbytky po Velikonocích: Z beránka připravte kuličky cake pops nebo pohár trifle, z mazance chlebový pudink
Jak tvarovat mazanec? Podle názorného videa si s tím poradí každý
Kdy nastřihnout kříž na velikonoční mazanec? Symbol ukřižování má praktický význam
Další recepty
Tématické fráze: velikonoční mazanec top recepty velikonoční mazanec recept mazanec velikonoční pekarnomanie mazanec recept na velikonoční nadýchaný mazanec luxusně nadýchaný mazanec recept velikonoční mazanec
Suroviny: voda, med, droždí, mouka hladká, voda, šťáva citronová, žloutek, cukr, cukr vanilkový, sůl, tuk hera, kůra citronová, rozinky, mouka hladká, bílek
Velikonoční mazanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NozN
31 názorů