Halušky se zelím a slaninou
Halušky rozhodně patří do slovenského národního bohatství. Jemné noky z brambor, zlatavá a křupavá slanina a pořádně kyselé zelí. Že byste hned ochutnali? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a příjemně překvapte své blízké.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 12 187 kJ / 2 913 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,86 g |
Tuky | 267,62 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 728 mg |
Sodík | 5,03 g |
Sůl | 12,42 g |
Sacharidy | 82,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Porcí je dost, ale pokud milujete halušky stejně jako my, tak to moc porcí ani nebude.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 4. 2018 16:55
Do pravých halušek patří kysanané zelí samozřejme, že syrové.
Používá halušrář a okamžitě zamíchám, nikdy se mně nezlepili, ani nerozvařili.
Halušky nepřeplachují studenou vodou, ale po scezení dám do misy a okamžitě přidám zelí a teplý omastek.
Halušky snesou více omastku, já to dělám co lžíce to škvarka.
28. 7. 2017 18:59
28. 7. 2017 17:07
27. 7. 2017 11:42
Těsto jsem se naučila dělat tak, že v míse smíchám polohrubou mouku se solí, vodou zadělám hustší těstíčko a přidám pár najemno nastrouhaných brambor a pepř. Takto se mi nikdy nerozvařily, vždy byly krásně pevné, nerozblemcané a s bramborovou chutí
27. 7. 2017 08:53
27. 7. 2017 07:24
Varenie halušiek...ak robím halušky cez haluškovač, ako uvádzate, tak sú malé, a preto sú hotové vtedy, keď vyplávu navrch. Halušky sádzané z lopára treba trošinka povariť.
Ospravedlňujem sa za takýto komentár, ale pri tomto recepte som pochopila, prečo mi niekoľko Čechov povedalo, že jedli halušky a viac nie, že im nechutia.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 18 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 21 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 49 minutami
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 9 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 9 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 10 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 11 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 11 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 11 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 12 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 13 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hebkou bramborovou kaši zvládne každý začátečník. Stačí dodržet několik zásad a její konzistence bude dokonalá
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Další recepty
Tématické fráze: halušky se zelím halušky se slaninou jak se vaří halušky halusky sterilizovane zeli a halušky halusky se zelim recept halusky se zelim a spekem top recepty halušky recept na halušky se zelím jak se vaří halušky recept halušky top recepty recept halušky se zelím s čím halušky prave halušky se zelím priprava zeli na halušky halušky sterilizovane zeli halušky se zelím 4 brambory halušky ze se slaninou recept halušky recept se se slaninou halusky ze zelim a s anglickou slaninou
Suroviny: brambory, slanina, zelí bílé kysané, mouka hladká, vejce, sůl, pepř
Halušky se zelím a slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WEK4
6 názorů