Kuře se zálivkou winaigrette
Suroviny
Porce: 6 - 8
Nutriční hodnoty
Energie | 5 420 kJ / 1 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,41 g |
Tuky | 108,63 g |
Vláknina | 7,25 g |
Cholesterol | 452 mg |
Sodík | 437 mg |
Sůl | 0,81 g |
Sacharidy | 42,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Zdroj: Libuše Vlachová: Co chutná v Evropě, 1979, Avicenum
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 8. 2018 18:43
podle klasického receptu do vinaigrette / octíček/ vinný ocet a dijonská hořčice patří. Ovšem ve zmíněné knize je recept na vinaigrette zálivku uveden tak, jak jej napsala autorka
18. 8. 2018 17:59
Nechybí v té zálivce vinný ocet?
18. 8. 2018 16:15
EvaHora: však já se jen ptám, protože mi to vážně přišlo dlouho, takže teď to jen vaříte? Nebo to dáte i zapéct? Pokud ano, bylo by dobré to do receptu dopsat, já bych to určitě na barvu zapekla
18. 8. 2018 16:07
Ach, Casino. Co má být? Napsala jsem recept tak, jak jsem podle něj uvařila, a fotka mu přesně odpovídá. Jistě se s kuřetem i nádivkou dá dělat spousta jiných věcí. Vy to víte, já to vím, všichni kolem to vědí, tak o co jde? Dělejte si s tím, co chcete. Jako zkušený kuchař (zajisté) si na své otázky umíte odpovědět sám. Abychom se nezacyklili do nekonečného příběhu. Vy jste byl jeden z důvodů, proč jsem přestala chodit na labužníka.
Lenunka: Také jsem se trochu divila. Původně jsem kuře s touto nádivkou vařila 90 minut, protože recept uváděl jen "do měkka". Pak jsem ho vyndala na pekáč a pekla při 180°C 20 minut. Když jsem ho rozstřihla, prsní kost ještě pouštěla krev, takže jsem to celé vrátila na dalších 30 minut do trouby. Podobnou úpravu jsem zkusila i s běžnou houskovou nádivkou, kuře jsem ani nezašila, a nic se nerozvařilo.
Lenunka: Také jsem se trochu divila. Původně jsem kuře s touto nádivkou vařila 90 minut, protože recept uváděl jen "do měkka". Pak jsem ho vyndala na pekáč a pekla při 180°C 20 minut. Když jsem ho rozstřihla, prsní kost ještě pouštěla krev, takže jsem to celé vrátila na dalších 30 minut do trouby. Podobnou úpravu jsem zkusila i s běžnou houskovou nádivkou, kuře jsem ani nezašila, a nic se nerozvařilo.
18. 8. 2018 14:42
já se chci zeptat na ten čas, nebude po 120 minutách (to jsou dvě hodiny) vaření potopeného kuřete s nádivkou ze všeho jedna velká kaše? Aspoň bych kuře sešpendlila a svázala, ale i tak mi to přijde dlouho..... Mimochodem na té fotce to vypadá jako pečené.
18. 8. 2018 14:20
"Kuře (slepici) naplnit nádivkou, opéct na másle."
No, kam na to ty lidi choděj
PROČ to opékání
A voda studená, či vřelá?
Bych ptáka bez smažení utopil ve vroucí vodě
***
Pokud se do nádivky místo strouhanky použije "zítřejší" rohlík, pak ve výsledku je to jako nebe a dudy
(tedy při pečení, ale co to udělá při vaření, že? Myslím že nic, ale je to otázne)
No, kam na to ty lidi choděj
PROČ to opékání
A voda studená, či vřelá?
Bych ptáka bez smažení utopil ve vroucí vodě
***
Pokud se do nádivky místo strouhanky použije "zítřejší" rohlík, pak ve výsledku je to jako nebe a dudy
(tedy při pečení, ale co to udělá při vaření, že? Myslím že nic, ale je to otázne)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 9 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 11 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 13 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 39 minutami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 1 hodinou
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 2 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 2 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 2 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
Zuzanka A uvařila před 2 hodinami
Zelný salát aneb falešná treska
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Salát z čerstvého zelí: Křupavost a křehkost zajistí rychlé spaření horkou a pak studenou vodou, pikantní chuť dodá ocet
Kuřecí řízek může mít i výraznou chuť: Poradíme vám, jak ho před obalováním upravit
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: kuře se zálivkou jak naplnit kuře
Suroviny: kuře, máslo, maso vepřové mleté, strouhanka, mléko, játra, vejce, petrželka, pepř, sůl, tymián, mrkev, tuřín, cibule, pórek, celer, vývar, šťáva citronová, olej, pepř, sůl,
Kuře se zálivkou winaigrette
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3D2Q
21 názorů