Čína z vařené slepice
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tenhle recept jsem kdysi našla na webu, s nedůvěrou vyzkoušela, trochu upravila a od té doby dělám, protože je to nečekaně dobré.
Pokud se přihlásí autor původního receptu, ráda uveřejním jeho jméno, zaslouží si pochvalu a dík.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 5. 2019 06:40
MamlajdaD:
11. 5. 2019 18:33
Tejaja: Terezko, ty jsou nádherné, ty se ti (jako vždy) povedly Myslím samozřejmě fotky, barevná symfonie, no jsem radostí bez sebe. A že jsi veselá kopa! Tak já sem už dlouho, dlouho žádný "slepičí" recept nedám, , abych tě ochránila! To bylo vtipné, moc jsem se nasmála! Děkuju za ty parádní fotky a moc zdravím!
11. 5. 2019 17:59
Tak včera bolo naložené, dnes na večeru zjedené. Vynechala som len sójovú omáčku. Rýchlo hotové, to bolo podstatné, lebo som prišla zo záhrady , ale chuťovo dobré. Kto má rád takéto zmesi, bude mu chutnať. Aspoň mne chutnalo. Len neviem, či po týždni, čo som sa dala do sliepky, nezačnem kotkodákať. Ale to by ste aj tak nepočuli.
20. 4. 2019 18:11
MamlajdaD: děvčata, já tedy nudle taky zvlášť, ale maso a zeleninu v rozumném množství každému do talíře - a kdo chce něco navíc, tak těch pár kroků k hrnci udělá a přidá si
20. 4. 2019 17:07
Eja57: také občas dělám salát - vařené drůbeží maso, hodně uvařeného celeru, ten je pro chuť zásadní, mrkev, trochu barevné papriky, syrová cibulka, majonéza, worchester, okyselit...Proležet, vychladit. Mám k tomu ráda hrst polníčku na talíři, rajče.
20. 4. 2019 17:03
Magdalenka: Dík za vyprávění o starých zvycích. Já na ten zážitek u oběda moc ráda vzpomínám, ten způsob servírování se mi fakt líbil.
20. 4. 2019 16:24
MamlajdaD: Mamka to tak robila, aj už nie. Vždy som mäso obrala, pokrájala, aj zeleninu a nakladala na tanier zvlášť, každému podľa želania (ja chcem len mäso, ja nechcem mäso, ja chcem mrkvu a pod.) plus vyvarené rezance do taniera a na to horúcu polievku. Aj teraz oberiem, pokrájam, dám aj s rezancami na stôl - jeden chce veľa rezancov, druhý menej...ale mäso už nie ako predkrm.
20. 4. 2019 13:30
Magdalenka: děkuji za přečtení a za ohodnocení receptu. Nepochybuji, že se ve větším počtu strávníků sní všechno maso v polévce. Taky dáváte maso z polévky + zeleninu na stůl zvlášť na míse nebo talíři a jíte to vlastně jako předkrm? Tam ve vaší krajině to tak bývá. Když jsem to zažila poprvé, všichni čekali, až si jako host první nandám na talíř a já zase nevěděla, co a jak je zvykem jíst dřív a co potom, tak jsem čekela, až jak to budou jíst ostatní Až můj manžel mi musel poradit, jak se zachovat, protože tady v Čechách se to praktikuje jinak. Ale vzpomínka je to pěkná. A ten tvůj salátek je moc zajímavý!
20. 4. 2019 13:17
Eja57: Mám ve své sbírce receptů zajímavý recept na salát ze slepičího masa, za chvilku ho sem na Topky po tebe vložím (ráda), a třeba se to bude podobat tomu, na který máš ty dobré vzpomínky. Nebo bude alespoň trochu podobný a ty si ho pak dopiluješ do té "správné" chuti a podoby. Dík za přečtení receptu!
20. 4. 2019 13:02
Tejaja: Děkuji za přečtení receptu. Já část masa někdy dám do polévky, někdy i všechno maso (to když má být polévka pro hosty - hodně sváteční ). Ale když vařím slepičí polévku jen pro sebe, tak do ní oberu jen zbytek masa z kostry a prsíčka i stehna využiju jinak.
20. 4. 2019 12:38
Tiež sa mi recept páči, hoci obyčajne mäso z polievky sa zje bez problémov... (vyhadzovať ho, mi príde až úchylné.) Budem určite myslieť na tento recept, zaslúži si to. V pondelok varím sliepku, ale detičky a zvyšok rodiny mäso bez problémov zjedia v polievke, takže až na budúce.
Nechcem tu nejako podsúvať svoje recepty, ale nám veľmi chutí takýto šalát z varenej sliepky: https://www.toprecepty.cz/recept/17324-salat-z-dru...
Nechcem tu nejako podsúvať svoje recepty, ale nám veľmi chutí takýto šalát z varenej sliepky: https://www.toprecepty.cz/recept/17324-salat-z-dru...
20. 4. 2019 12:29
tejaja: vyhodit maso z polévky??? no to jsou mi věci.... vždycky se dá nějak využít, když už ho do polévky zpět nakrájené nedám, tak haše, pomazánka, možností je hodně...
Ale k receptu - kdysi dávno jsem na jedné oslavě jedla naprosto skvělý "salát", základ byla právě vařená slepice natrhaná na kousky, určitě tam byla sojovka a worchester, hodně různé zeleniny ( pórek, barevné papriky) a chilli papriček, tohle mi to - bez toho žloutku - připomnělo...Takže děkuji a zkusím to nějak vymyslet, bylo to fakt moc dobré..
Ale k receptu - kdysi dávno jsem na jedné oslavě jedla naprosto skvělý "salát", základ byla právě vařená slepice natrhaná na kousky, určitě tam byla sojovka a worchester, hodně různé zeleniny ( pórek, barevné papriky) a chilli papriček, tohle mi to - bez toho žloutku - připomnělo...Takže děkuji a zkusím to nějak vymyslet, bylo to fakt moc dobré..
20. 4. 2019 12:05
Pekne vyuzitie masa z polievky. U nas sa nikdy nic nevyhadzovalo, zato poznam ludi, co maso z polievky vyhadzuju. Je mi to nepochopitelne, o to viac ocenujem tento recept.
20. 4. 2019 11:42
Hospodyně: Moc děkuji za přečtení receptu a pěkné ohodnocení. Budu ráda, když vyzkoušíte a ještě víc, když vám bude chutnat. Ještě jednou děkuji.
20. 4. 2019 09:08
Moc se mi to líbí. Jen to bude z kohouta. Na svátky polévka, v úterý oběd.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 3 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 5 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 8 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Peřinková buchta s pudinkem
LucieLP uvařila před 18 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 1 hodinou
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 1 hodinou
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 1 hodinou
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 2 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 3 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: vařená slepice recepty z vařené slepice slepice recepty vařené slepičí maso recepty cina ze slepice vařená slepice recepty vařené slepičí maso vařené maso ze slepice slepice recept co z vareneho slepiciho masa slepičí maso vařená slepice co z masa cina z vareneho masa recept z vařené slepice slepice na čínu maso z vařené slepice čína slepice haše se slepice recept na vařené slepičí na maso slepice ala kuřecí čína
Suroviny: slepice, pórek, paprika čerstvá červená, olej, žloutek, omáčka worcesterová, omáčka sojová, sůl, pepř, chilli paprika čerstvá
Čína z vařené slepice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pyp6
15 názorů