Kremrole s borůvkovým krémem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 006 kJ / 3 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,09 g |
Tuky | 175,13 g |
Vláknina | 39,78 g |
Cholesterol | 967 mg |
Sodík | 1,51 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 253,14 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: časopis retro
Mouku jsem dala špaldovou místo klasické hladké.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 3. 2020 21:45
MiskaM: Mně ty trubičky vůbec nepřijdou retro, ale naopak jako velmi moderní moučník, kde je použita zdravější špaldová mouka a šlehačka je odlehčená žervé!
14. 3. 2020 20:50
14. 3. 2020 18:42
Recept je moc pěkný.
14. 3. 2020 18:38
14. 3. 2020 17:42
14. 3. 2020 15:31
14. 3. 2020 14:42
No, u nás se tomu co zbude po výrobě másla říká podmáslí
Odtučněné mléko pravděpodobně zbude po sbírání smetany ale spíše se vyrábí odstředěním tuku z nadojeného mléka...
Kdysi mi známý mlékař tvrdil, že se mléko odstředí až na nula celá nic obsahu tuku (on to nazýval "modrá voda") a zpětně se do té "vody" přidává smetana (egalizace) v takovém množství že aby mléko mělo normou určených 1,5 či 3,5 % tuku
Občas se v receptech ztratí v překladu rozdíl mezi "šleháním" a "mixováním"...
U domácí výroby smetany z mléka a másla je důležitý proces MIXOVÁNÍ (homogenizace)
14. 3. 2020 11:41
14. 3. 2020 11:39
Obyčejné čerstvě nadojené mléko má myslím 5 %, nebo 6 % tuku. Tuk je lehčí vyplave nahoru a sbíráš smetanu. Když se to stluče v máselnici, je z toho 82-85% máslo a zbytek je odtučněné mléko. Když svaříš mléko a máslo v určitém poměru, tak se to smíchá , schladí a vyšlehá.
14. 3. 2020 08:53
Na druhej strane, nič nejeme denne, takže je zbytočné to pitvať.
14. 3. 2020 07:31
13. 3. 2020 17:29
13. 3. 2020 08:59
12. 3. 2020 23:28
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 17 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 22 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Ošatkový chléb
DanaBl uvařila před 46 minutami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 8 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 9 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 11 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 11 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 11 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 11 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 13 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hříšné trubičky cannoli: Jak doma připravit delikatesu ze sicilského harému? Zkuste to podle originálního receptu!
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Další recepty
Tématické fráze: kremrole s borůvkami kremrole s boruvkama kremrole ze špaldové mouky kremrole z ze špaldové mouky kefirove kremrole kremrole s borůvkovým džemem těsto na kremrole s špaldové mouky kremrole s borovkama
Suroviny: mouka špaldová hrubá, sůl, trubičky, žloutek, kefír, vejce, sýr žervé, smetana ke šlehání, džem, cukr moučkový
Kremrole s borůvkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xgLr
14 názorů