Podzimní moučník s vůní perníku
Hrušky se v naší kuchyni těší velké oblibě, zejména pak ve sladké kuchyni. Jednoduché a chutné moučníky oceníme na všední den, ale i v případě, že se blíží nečekaná návštěva. Pohostěte je třeba tímto podzimním moučníkem s vůní perníku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 21 191 kJ / 5 065 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,82 g |
Tuky | 202,14 g |
Vláknina | 62,50 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 3,01 g |
Sacharidy | 665,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je velmi rychlý, hlavně nyní aktuální, protože je všude kolem nás mnoho ovoce, které nemá díky teplým dnům a vosám dlouhou trvanlivost. Řezy jsou vláčné, velmi hezky voní a byť na pohled vypadají obyčejně, vizáž vynahradí svojí chutí.
Pokud budete mít sladké ovoce, lze ubrat cukr. Hrušky byly sladké a šťavnaté, jablka byla akorát a sladkost byla vyhovující.
Vanilkový cukr mám vlastní výroby, do šroubovací sklenice nasypu cukr krupici a do něj vložím na kousky pokrájený vanilkový lusk. Až spotřebuji, nasypu další cukr a stále pěkně voní, s vanilínovým cukrem je to nesrovnatelné.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 9. 2019 18:59
5. 9. 2019 21:22
5. 9. 2019 19:45
5. 9. 2019 18:05
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 3 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: moučník perníkový perník do studené trouby perníkový moučník fikovo-datlový moucnik moucnik na stredu
Suroviny: vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, sůl, mouka hladká, mouka špaldová celozrnná, ořechy vlašské, olej, rum, prášek do pečiva, skořice, perník, jablko, hruška, máslo
Podzimní moučník s vůní perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GlJr
4 názory