Havířina
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 698 kJ / 1 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,24 g |
Tuky | 110,34 g |
Vláknina | 9,70 g |
Cholesterol | 958 mg |
Sodík | 1,96 g |
Sůl | 4,72 g |
Sacharidy | 49,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Když jsem se jako novomanželka seznámila s tímto pokrmem, ovšem bez slaniny, jen s osmaženou cibulkou, neměla jsem odvahu to jíst, ale co bych neudělala pro svého manžela, začala jsem havířinu dělat, jen jsem ji vylepšovala slaninou. Okurkový salát jsem občas vyměnila za kompot, což je také bašta. Ale okurka je okurka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 9. 2019 22:02
bohynovka: Jen se rozhlédněte třeba právě po těchhle stránkách, z kolika bramborových špalíčku se staly gnocchi! Přitom v Čechách je například k zelí dělávaly už naše babičky, které se italskou kuchyní rozhodně neměly kde inspirovat.
Mimochodem v Itálii nedělají "ňoki" jenom "di patate", z brambor, ale i z jiných surovin včetně mouky. Výborné jsou z tvarohu, nebo chcete-li z ricotty, s přidáním sýra, někde tu je skvělý recept od tejajy.
23. 9. 2019 21:48
23. 9. 2019 19:16
A recept je fajn, moc se mi libi!
23. 9. 2019 18:46
23. 9. 2019 08:45
Jsem taky ráda, že ještě někdo nazývá normální české noky česky a nedělá z nich módní gnochi. Vždyť se u nás vaří od pradávna!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 4 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 6 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 8 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Peřinková buchta s pudinkem
LucieLP uvařila před 31 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 1 hodinou
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 1 hodinou
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 2 hodinami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 2 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 3 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co je nezbytné přidat do velikonoční hlavičky? Jaké maso a bylinky na nádivku použít, aby skvěle chutnala
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Hebkou bramborovou kaši zvládne každý začátečník. Stačí dodržet několik zásad a její konzistence bude dokonalá
Další recepty
Tématické fráze: jídlo havířina recept bramborove noky s uhlířina havířina brambory s noky -havířina havlířina recept:královské zelí.mrzí mě,že jsem tento.... jak se dělá havířina havyrina co je to havířina s cibulkou nočky s brambory a cibulkou (havířina) nejlepsi recepty na havirinu recepty z brambor - havířina havířina na jídlo haviřina jidla hruba mouka o broucích
Suroviny: brambory, vejce, vejce, sůl, kmín celý, pepř, olej olivový, máslo, cibule, slanina, okurka čerstvá
Havířina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y3E6
5 názorů