Václavky na čínský způsob
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 128 kJ / 270 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,60 g |
Tuky | 29,70 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Václavky: Na hromadný podzimní vpád václavek se každoročně těší většina houbařů. Méně už je milují lesníci a zahrádkáři, neboť ti vědí, že jde o houbu dřevokaznou, škodlivou, parazitující, která může na zahradě zničit i ovocné stromy. Tento problém se ale nás houbařů tolik netýká, my s napětím očekáváme okamžik, kdy už si budeme moci připravit václavky na kmíně, zavařit je do octa, nebo je servírovat s omáčkou, do které se dává karamelizovaný cukr a červené víno. Omáčka se připravuje zvlášť, zahušťuje moukou a koření hřebíčkem. Teprve do hotové přidáváme pečlivě podušené kloboučky václavek.
Václavky bychom měli vždy dusit alespoň 15-20 minut, protože nedokonale tepelně upravené mohou způsobit žaludeční potíže, protože jsou tužší a tím i hůře stravitelné. Nožičky václavek jsou ještě daleko tužší, proto je nepoužíváme vůbec.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 11. 2019 16:36
tejeje (moderátorka): Jsem opravdu ráda, že ti chutnalo!
28. 11. 2019 16:28
MamlajdaD: Ten recept obsahuje všetko, čo mám rada - huby a kopec zeleniny.
28. 11. 2019 13:55
Tejaja (moderátorka): Páni, to je nádhera na tom talíři! Máš to nazdobené tou zeleninkou jako na královský stůl! No a jsem šťastná, že ti to chutnalo! Samosebou, že jsem ráda za ty parádní fotky, kdo by nebyl! Opravdu moc děkuji za vyzkoušení i za fotografie a mám z toho ze všeho velkou radost! Díky a moc zdravím!
28. 11. 2019 13:22
Recept rýchly, výborný. Ako všetky jedlá s hubami. Vynechala som akurát grilovacie korenie, dala som viac papriky, tú mám v jedlách rada. Nebolo mi treba ani pečivo, zelenina stačila.
26. 9. 2019 21:29
zdenka.s: Děkuji za milý komentář. Jestli recept jakkoliv poslouží, jsem vždycky moc ráda. No ony václavky letos teprve porostou, tedy alespoň doufám, ale já se na ně ani na jiné houbičky také nedostanu, tak zkouším žampiony a většinou s výborným výsledkem. No míchanice ze žapionů by asi nebyla nic moc, ale tento recept by skoro jistě šel i ze žampionů, ale do receptu jsem to nemohla napsat, protože ze žampionů jsem to zatím nezkoušela. Nechci vás navádět, ale zkuste a myslím, že to určitě vyjde! Pokud zkusíte, napište to, prosím, sem, aby to věděli i ostatní. Za to bych vám byla moc vděčná. Já zatím nestíhám vše sama uvařit, ono se to musí stihnout i sníst Ještě jednou dík za komentář a zdravím!
26. 9. 2019 21:00
MamlajdaD :moc pěkný a pro mě lákavý recept,teď už jen mít ty václavky
A děkuji za zajímavou poznámku ,dozvěděla jsem se něco co jsem nevěděla
A děkuji za zajímavou poznámku ,dozvěděla jsem se něco co jsem nevěděla
26. 9. 2019 20:49
Tejaja (moderátorka): No to o těch václavkách jsem to napsala podle nějakého mykologa. Kdybych dříve věděla, že se budou hodit poznámky o autorech nebo literatuře, tak bych si dělala poznámky. Ale ono mne to ani ve snu nenapadlo, psala jsem ty recepty spíše jen pro rodinu a pro zpestření prokládala někdy poznámkami. Kdybych to měla poznačené, tak bych ti teď naservírovala s chutí "pachatele" Ale jak jsem koupila, tak jsem prodala, jak se u nás říká.
Pokud budou václavky, a já věřím, že budou, a vyzkoušíš ten recept, tak ti budu moc vděčná! Jsem tvůj velký dlužník za všechny ty vyzkoušené recepty, moc velký dík! Tak já sobě i tobě držím palce, aby václavky rostly! Moc dík za komentář a zdravím!
Pokud budou václavky, a já věřím, že budou, a vyzkoušíš ten recept, tak ti budu moc vděčná! Jsem tvůj velký dlužník za všechny ty vyzkoušené recepty, moc velký dík! Tak já sobě i tobě držím palce, aby václavky rostly! Moc dík za komentář a zdravím!
26. 9. 2019 20:33
Mám záhradu pod lesom, václavky mi na záhrade rastú, ale ešte nikdy na žiadnom ovocnom strome neboli. Vždy pekne na zemi. Niekedy ich je neúrekom. Takže čakám aj tento rok a vyskúšam recept.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 10 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 23 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 10 minutami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 34 minutami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 35 minutami
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 2 hodinami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 2 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 2 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Afrika řezy
viki85 uvařil před 4 hodinami
Rajská polévka III
PavelKa uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Další recepty
Tématické fráze: jak zavařit václavky jak připravit václavky václavky na na pánvi jak dusit václavky koření z václavek jak připravit vaclavky čína z václavek
Suroviny: houby václavky, sádlo, pepř, sůl, paprika, koření grilovací, česnek, omáčka sojová
Václavky na čínský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ow4R
8 názorů