Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané buchty se škvarkovou náplní z chlebíčkové formy

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Suroviny

Porce: 8 větších kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 002 kJ /
4 303 kcal
Bílkoviny98,49 g
Tuky244,58 g
Vláknina26,80 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 6,70 g
Sůl16,54 g
Sacharidy415,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kynuté těsto připravíme v domácí pekárně. Jako první dáme do nádoby pekárny vlažné mléko, žloutek, olej, jemně nastrouhané brambory. Pak obě mouky smícháné se solí a prosáté. Na povrch dáme malou lžičku cukru a rozdrobíme čerstvé droždí. Zvolíme program Těsto. Kdo domácí pekárnu nevlastní, tak kynuté těsto zadělá obvyklým způsobem. Krok 2: Náplň přiravíme tak, že na oleji do sklovita orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekané škvarky a prolisovaný nebo jemně nastrouhaný česnek. Velmi krátce orestujeme, přidáme sůl a čerstvě drcený pepř. Odstavíme a necháme zchladnout. Krok 3: Vykynuté těsto na mírně podsypaném vále zpracujeme do bochánku, vyválíme šišku jako na knedlíky, nakrájíme na 8 dílů a naplníme. Konce těsta dobře spojíme do ranečku, dlaní na podložce uválíme do kuličky a odložíme spojem dolů. Do chlebíčkové formy o rozměrech 36 x 12 cm dáme pás papíru na pečení, kratší boky formy (čela), kde papír není, jemně přetřeme olejem. Připravené buchty natlačíme na výšku do formy, musíme je nejprve trochu oběma rukama zploštit. Ale tak, aby spoj zůstal dole. Buchty při skládání mezi sebou mírně potřeme olejem. Naplněnou formu překryjeme utěrkou a buchty necháme vykynout. Pak je na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem a lehce posypeme hrubozrnnou solí a kmínem dle chuti. Krok 4: Vložíme do trouby předehřáté na cca 185°C a pečeme zhruba 45 minut. Formu vyjmeme a po chvíli za pomocí papíru na pečení vyjmeme z formy i buchty. Papír odstraníme a vcelku necháme vychladnout na mřížce. Pak podle potřeby odtrhujeme kousky.

Zveřejněno 29. 9. 2019

Poznámka autorky Merylas

Jak na výrobu kynutého těsta bez domácí pekárny: https://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyro...

Recept mám ze staršího výstřižku z časopisu, ale je upravený. Místo chlebíčkové formy se dá použít i nějaká jiná kulatá forma nebo plech. Buchty pak budou vypadat jako Honzovky.

Z tohoto těsta a náplně jsem dělala i závin, opět pečený ve stejné chlebíčkové formě.

Náplně se může udělat i trochu víc, ale nám stačila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané buchty se škvarkovou náplní z chlebíčkové formy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k3EJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané buchty se škvarkovou náplní z chlebíčkové formy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k3EJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Merylas: souhlasím s Magdalenkou, je to tak;-):-)

magdalenka: Děkuji a červenám se. :-K

Ako vždy - perfektný popis a krásny recept!

Anna Kocikova: Děkuji. :-K S tímto těstem se mi moc dobře pracuje a výsledné pečivo je vláčné, jemné a chutná nám.

Buchtičky jsou jako malované;-)Recept se mi líbí:-K

Tématické fráze:
slané buchty, slaná buchta, chlebíčkové krekry recepty, buchty se slanou náplní, skvarkove buchty, kynuté buchty se slanou náplní, recept škvarkové buchty, slaná buchta se skvarky, slané buchty nekynuté, závin se škvarkovou náplní, peceni chleba v chlebickove formě, recept na slané buchty z vařených brambor, recept na slané buchty z vařených brambor, slane naplne

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, sůl, brambory, mléko, žloutek, olej, cukr, droždí čerstvé, škvarky, olej, cibule, česnek, pepř drcený, sůl, olej, vejce, sůl hrubozrnná

Přidat fotografie receptu