Domácí sekaná - jemná
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 240 kJ / 1 491 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 226,08 g |
Tuky | 62,34 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 9,63 g |
Sůl | 23,83 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 10. 2019 19:44
pavelk: tak já tolik sekaných najednou nedělám, stačí mi ta pekárna
22. 10. 2019 19:20
zdenka.s: i peču v pekárně, mám tu recept:
https://www.toprecepty.cz/recept/52297-jemna-sekan...
v receptu mám zahuštění troškou bezlepkové krupičky, místo ní se dá dát strouhanka, ale já ji už teď vlastně nezahušťuji vůbec, ono se to tak pěkně našlehá, že to není potřeba zahušťovat
https://www.toprecepty.cz/recept/52297-jemna-sekan...
v receptu mám zahuštění troškou bezlepkové krupičky, místo ní se dá dát strouhanka, ale já ji už teď vlastně nezahušťuji vůbec, ono se to tak pěkně našlehá, že to není potřeba zahušťovat
22. 10. 2019 18:42
Lenunka : v pekárně jsem sekanou ještě nedělala, na jakém programu mícháte a pečete v troubě nebo taky v pekárně ?
22. 10. 2019 15:53
Lenunka: Kdybys si všimla strukturu sekané v doplněných fotkách, tak je zřejmé, že maso bylo jen pomleté. Zatím co tento recept je projetý i ponorným. Kdybych měl kutr, tak sekanou dělám v něm.
22. 10. 2019 15:48
pavelk: dokážu si tam představit těch 800 + 200 g masa, co je uvedeno v surovinách
Nedokážu si představit to množství na fotkách "projet" ponorným mixerem
Nedokážu si představit to množství na fotkách "projet" ponorným mixerem
22. 10. 2019 15:29
pavelk: pro regiment
22. 10. 2019 15:07
Lenunka: Dokážeš si představit dělat takové množství, viz nový fotka, v pekárně, nebo ručně?
22. 10. 2019 14:51
Eja57: já většinou dělám sekanou v domácí pekárně, taky to nechávám hodně promíchat před pečením a je to úplně jiné než míchané ručně
22. 10. 2019 14:27
Eja57: Ano, i to je dobrý způsob, naplácat sekané na zadek.
22. 10. 2019 13:17
Líbí se mi ten postup zpracování mletého ( i tom, že tam není žádná houska) - babička mne vždycky učila s hotovou hmotou na sekanou mlátit o prkénko/pracovní desku nebo při menším množství přehazovat mezi dlaněmi, vyžene se z ní vzduch a dobře drží...ten hnětač asi funguje úplně jinak ale dle foto hodně dobře
Já tedy dělám sekanou podle babičky doteď, jen 50x opravdu ne...tak 10x s ní praštím a dost
Já tedy dělám sekanou podle babičky doteď, jen 50x opravdu ne...tak 10x s ní praštím a dost
21. 10. 2019 18:46
yanull: Děkuji. Na zpracování mletých mas si dávám obzvlášť záležet. Pokud míchám směs na sekanou, mozaiky a nebo na klobásky, tak provedu zkoušku, a to tak, že ze směsi odeberu kousek, vytvaruji placku a nalepím si ji na dlaň. Pokud vydrží viset déle než 10 vteřin, je směs řádně promíchaná, a nemusí být v ni žádné hovězí.
21. 10. 2019 15:31
Sekaná s hovězím masem se mi zdá více šťavnatější a hezky váže. Tato má pěknou strukturu. Je vidět, že je dobře propracovaná
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 7 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 12 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 1 hodinou
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 1 hodinou
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 1 hodinou
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 2 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 4 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 4 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 4 hodinami
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 5 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma sekaná: Vše, co potřebujete vědět pro dokonalý výsledek
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Další recepty
Tématické fráze: domaci sekana jemná sekaná recept jemná domácí sekaná domácí jemná sekaná recept domací sekaná recept recept na domaci sekanou domácí sekaná postup domaci jemna sekaná jemná domácí k sekaná recept postup domaci na sekanou postup na domácí sekanou jemná domácí sekaná recepty domací sekaná jemná recept z mletyhop delat na sekanou masala a sekaná recept sekana v domaci pekarne sekaná recept domácí sekaná jemná recepty na domácí sekanou domacisekana-postup
Suroviny: maso vepřové mleté, maso hovězí mleté, česnek, majoránka, vejce, kmín celý, sůl, pepř
Domácí sekaná - jemná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p3NN
12 názorů