Křampes - staročeská zelná polévka z Vrchoviny
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 027 kJ / 1 201 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,78 g |
Tuky | 42,97 g |
Vláknina | 34,80 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 4,15 g |
Sůl | 10,25 g |
Sacharidy | 159,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Původní text receptu:
Brambory oškrábeme, rozkrájíme, osolíme, okmínujeme a uvaříme. Vodu z brambor scedíme do jiného hrnce nebo do uvařeného nescezeného zelí. Brambory rozšťoucháme, jako kdybychom chtěli dělat bramborovou kaši, a dobře smícháme se zelím a vodou z brambor. Přidáme na tuku do růžova usmaženou cibuli, smetanu a podle chuti dosolíme. Je-li polévka moc hustá, přidáme převařenou vodu a podáváme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 5. 2020 17:18
9. 5. 2020 16:49
9. 5. 2020 14:20
9. 5. 2020 14:03
Polévka v talíři nemá bůhvíjaký vzhled, ale ta chuť!! Brambor do ní dám jen část, zbytek v misce na přidání
9. 5. 2020 00:35
9. 5. 2020 00:24
7. 5. 2020 16:59
7. 5. 2020 16:36
7. 5. 2020 16:17
V ingrediencích je smetana , v receptu voda a mléko . . . Asi jak kdo má rád
7. 5. 2020 14:22
7. 5. 2020 14:01
7. 5. 2020 13:59
Určitě ji co nejdřív uvařím
7. 5. 2020 11:28
7. 5. 2020 07:54
7. 5. 2020 06:32
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 8 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 13 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 44 minutami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 2 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 2 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 2 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 3 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 5 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 5 hodinami
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Využití křenu v kuchyni: Český ženšen má všestranné použití. K čemu všemu se hodí?
Další recepty
Suroviny: brambory, zelí kysané, tuk, cibule, smetana, kmín celý, chléb, sádlo
Křampes - staročeská zelná polévka z Vrchoviny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V3NW
15 názorů