Snadný jahodový dort
Během horkých letních dnů jistě přijde vhod osvěžující jahodový dort. Připravíme ho z kakaového korpusu, který doplníme jemným šlehačko-tvarohovým krémem. Dort ozdobíme jahodami, na které nalijeme želé.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
kulatá forma o průměru 20 cm
Nutriční hodnoty
Energie | 14 922 kJ / 3 566 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,18 g |
Tuky | 166,69 g |
Vláknina | 43,50 g |
Cholesterol | 537 mg |
Sodík | 341 mg |
Sůl | 1,17 g |
Sacharidy | 410,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Velikost hrnku 250 ml. U želatiny a želé se řiďte návodem na přípravu. Mouku je možné namíchat hladká bílá špaldová a hladká celozrnná špaldová v poměru 4:1.
Želatina i želé byla od Dr. Oetker.
U narozeninových dortů používám klasický piškotový korpus se sněhem. Tento korpus je jednoduchý a rychlejší a je také chutný.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kedlubnový salát
Přidáno před 5 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 6 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 21 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 21 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuře na paprice od Andy
Jirka6363 uvařila před 15 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
OstravskyOtec uvařil před 1 hodinou
Maminčina ořechová bábovka
jana.mit uvařila před 1 hodinou
Zeleninová polévka s cizrnou
Lennulinka uvařila před 2 hodinami
Čevapčiči podle retro receptu
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Hovězí v žampiónech s brokolicí
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Duhový dort
Andreass uvařila před 3 hodinami
Brokolicová polévka se sýrem a smetanou
Fitulka uvařil před 3 hodinami
Silný slepičí vývar s nudlemi
.Bramburka. uvařila před 3 hodinami
Vídeňské brambory
obrovav uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodové dorty: Dominuje jim jasně červená barva, svěží chuť a úžasná vůně
Krásně ozdobený dort je naší chloubou. Jednoduchý trik nám usnadní krájení upečeného korpusu na rovné pláty
Jak pracovat s želatinou, agarem a jak použít dortové želé polevy. Toto je jednoduchý přehled pro začátečníky
Další recepty
Suroviny: cukr krystal, vejce, mléko, olej, mouka špaldová hrubá, kakao, prášek do pečiva, cukr vanilkový, mouka hrubá, smetana ke šlehání, tvaroh, cukr moučkový, želatina prášková, jahody, jahody, želé čiré, cukr, voda
Snadný jahodový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R3yV
0 názorů