Jarní pažitková omáčka
Tato jemná sladkokyselá omáčka chutná skvěle s vařeným masem a vejci. Připravíme ji z máslové jíšky, kterou zředíme mlékem a dochutíme čerstvým libečkem, pažitkou a jarní cibulkou.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 493 kJ / 596 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,99 g |
Tuky | 35,55 g |
Vláknina | 1,85 g |
Cholesterol | 117 mg |
Sodík | 242 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 44,06 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 4. 2024 15:02
Kava 2: Děkuji moc
8. 4. 2024 13:11
Skvělý recept. Zdravý a chutnalo.
25. 5. 2022 13:31
Miladko,dělám s obyčejnou smetanou a troškou citron.šťávy.Ta tvá vypadá také velice dobřeyes:
11. 5. 2022 14:13
Dělám pažitkovou polévku, omáčku nám uvařím, musí být moc dobrá.
11. 5. 2022 07:21
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 16 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 20 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 8 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 8 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 8 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 9 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 9 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 10 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 10 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 12 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 12 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Kterou jarní polévku máte nejraději? Bylinkovou, špenátovou, chřestovou nebo jinou?
Pažitková omáčka podle staročeského receptu: Základem lahodné chuti je domácí vývar a smetana, pažitka dodá svěžest
Další recepty
Suroviny: máslo, mouka hladká, cibulka jarní, pažitka, mléko, smetana zakysaná, libeček, sůl, pepř bílý mletý, koření nové koření, cukr
Jarní pažitková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOYP
5 názorů