Jarní recepty - nastartujte tělo po dlouhé zimě
Jarní jídelníček fandí zdravým a odlehčeným receptům. Tělo potřebuje po chladné zimě dodat vitamíny, a tak bychom mu je měli dopřát. Základem jsou rozhodně čerstvé bylinky, které začínají růst a dají se snadno vypěstovat i v bytě za oknem nebo lépe na balkóně. Pampeliška se skvěle hodí na výrobu zdravého bylinkového medu. Z kopřivy vyrobíte léčivý sirup, z bezového květu zase základ pro domácí limonády. Pikantní pažitka se skvěle hodí do vaječných receptů, tvarohových pomazánek i jen tak samotná na chleba s máslem a solí. Takovou svěží večeři skvěle doplní ředkvičky, jedna z prvních jarních zelenin.
Do této kategorie patří také chřest; ten z české produkce je ve světě považován za záruku kvality. K dotání je chřest zelený i bílý a každý se připravuje trochu jinak. Oba druhy chřestu jsou ovšem nejlepší v kombinaci s holandskou omáčkou. Jaro patří rovněž medvědímu česneku, který není jen skvělou léčivou bylinou, ale také vynikající alternativou bazalky při výrobě domácího pesta.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 4 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 5 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 14 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme vánoční perníčky: Osvědčené rady a tipy, jak je mít nejlepší a nejhezčí
Houby naložené v sádle nebo v soli: Dva tradiční způsoby, jak si uchovat poklady z lesa na zimu
Kuře pečené na kysaném zelí: Chutná jako kachna, není ale tak tučné a připravit ho snadno zvládne i začátečník