Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 703 kJ / 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,03 g |
Tuky | 33,98 g |
Vláknina | 16,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 254 mg |
Sůl | 0,54 g |
Sacharidy | 13,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme.
Celer očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky (mělo by ho být nastrouhaného asi hluboký talíř). Krok 2: Plátky masa trochu naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Krok 3: Do kastrolu dáme na rozehřátý olej nakrájenou cibuli a restujeme trochu do hněda. Krok 4: Na ni dáme připravené roštěnky, necháme je z obou stran zatáhnout a přidáme sójovou omáčku. Krok 5: Do kastrolu k masu přidáme nastrouhaný celer a zalijeme troškou vody. Krok 6: Vše pod pokličkou dusíme, až do změknutí roštěnek. Pokud je třeba, doléváme vodu. Krok 7: Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme klasicky záklechtkou. Asi 1-2 lžíce mouky rozmícháme v trošce vody a za stálého míchání přidáme do šťávy a pozvolna cca 15 minut provaříme. Podle potřeby naředíme vodou. Krok 8: Dochutíme solí a pepřem a vrátíme zpět maso, aby se prohřálo. Krok 9: Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Celer očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky (mělo by ho být nastrouhaného asi hluboký talíř). Krok 2: Plátky masa trochu naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Krok 3: Do kastrolu dáme na rozehřátý olej nakrájenou cibuli a restujeme trochu do hněda. Krok 4: Na ni dáme připravené roštěnky, necháme je z obou stran zatáhnout a přidáme sójovou omáčku. Krok 5: Do kastrolu k masu přidáme nastrouhaný celer a zalijeme troškou vody. Krok 6: Vše pod pokličkou dusíme, až do změknutí roštěnek. Pokud je třeba, doléváme vodu. Krok 7: Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme klasicky záklechtkou. Asi 1-2 lžíce mouky rozmícháme v trošce vody a za stálého míchání přidáme do šťávy a pozvolna cca 15 minut provaříme. Podle potřeby naředíme vodou. Krok 8: Dochutíme solí a pepřem a vrátíme zpět maso, aby se prohřálo. Krok 9: Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Zveřejněno 7. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěná na celeru
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W72v
Moje poznámka
Roštěná na celeru
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W72v
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 4 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 58 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
roštěná,
roštěná recept,
celer,
hovězí na celeru,
vynikající hovězí roštěna,
hovězí maso na celeru,
celer recepty,
roštěná omáčka recept,
roštěná omáčka recept,
hovězí roštěná,
recepty z celeru,
maso na celeru,
hovězí maso recepty,
roštěnky na celeru,
hovězí roštěná na celeru,
recepty rostena,
na celeru,
rostena recepty,
obalovaný celer,
roštěná s celerem
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
celer,
omáčka sojová,
olej,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká
Komentáře (129)