Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka

Někdo žemlovku miluje, jiný zatracuje. Připravte ji jinak, než jak jste zvyklí. Do formy vrstvíme opečená kolečka rohlíků a plátky jablek, prokládáme rozinkami. Zalijeme oslazeným mlékem s vejci a před dokončením posypeme piniovými jádry.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BarborkaS.

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 45 min

85 min (40 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 730 kJ /
3 282 kcal
Bílkoviny81,92 g
Tuky104,14 g
Vláknina40,44 g
Cholesterol 960 mg
Sodík 2,81 g
Sůl6,65 g
Sacharidy483,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 200 °C (později snížíme na 180 °C). Vymažeme máslem velkou nákypovou formu. Propláchneme a osušíme rozinky. Krok 2: Rohlíky nakrájíme na tenké plátky. Za stálého míchání rozpustíme 3 lžíce másla a 2 lžíce cukru. Potřeme tím plátky rohlíků a 6 minut pečeme na plechu v troubě. Krok 3: Jablka nakrájíme na čtvrtky oloupeme a vyjmeme jádřince. Nakrájíme je na plátky. Rohlíky a jablka prokládané rozinkami navrstvíme na sebe. Krok 4: Citron omyjeme, kůru jemně nastrouháme, přidáme mléko, vejce, sůl, vanilkový cukr a zbytek cukru. Metlou na sníh vše pořádně prošleháme. Krok 5: Nalijeme do formy, posypeme skořicí a rozinkami a zapékáme uprostřed trouby 40-45 minut. Po této době můžeme nahoru nasypat piniová jádra a několik hoblin másla. Zapečeme ještě 10-15 minut.

TIP: Top 7: Oblíbené recepty na žemlovku

Zveřejněno 27. 10. 2009

Poznámka autorky BarborkaS.

Nejlepší žemlovka, kterou jsem kdy pekla a jedla, vřele doporučuji. Fotky někdy dodám ( nebyla jsem do posud zvyklá při vaření fotit:-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D19B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D19B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Děkuji za bodíky i fotky:-D:-)):-8

Moc dobré:-p:yes:+4

:-p:yes:

Tématické fráze:
jak dlouho se peče žemlovka, žemlovka doba pečení, pečení žemlovky, nákyp z rohlíku, doba pečení žemlovky, zemlovka nejlepsi recept, nejlepsi žemlovka, jídlo chudých, pečení žemlovka, jídla chudých, doba pečení žemlovka, jídlo pro chudé, nákyp z jablek a rohlíku, žemlovka, zemlovka peceni, jak se pece zemlbaba, jidla pro chude, žemlovka se sněhem, chudy ritir s tvarohem, žemlový nákyp s jablky

Suroviny:
máslo, rozinky, rohlík, cukr, jablko, citron, mléko, vejce, sůl, skořice mletá, cukr vanilkový, ořechy piniové

Přidat fotografie receptu