Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Židovský kaviár - paštika

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 148 kJ /
2 425 kcal
Bílkoviny92,97 g
Tuky217,86 g
Vláknina5,67 g
Cholesterol 3,13 g
Sodík 388 mg
Sůl0,97 g
Sacharidy22,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuľu na drobno pokrájame, speníme na časti masti. Pridáme kúsky pečienky, pridáme pretlačený cesnak, opekáme. Osolíme, okoreníme. Krok 2: Necháme vychladnúť, pomelieme, pridáme roztlačené žĺtky a zmiešame s roztopenou, tekutou masťou. Dáme napr. do kelímkov, dózičiek. Krok 3: Povrch môžeme tiež poliať tenkou vrstvou masti, alebo po vychladnutí dáme kúsok kuchynskej fólie - kvôli prístupu vzduchu. Skladujeme v chladničke. Recept som kedysi objavila v časopise, kde bola reč o stravovacích návykoch židovskej komunity.

Zveřejněno 1. 12. 2009

Poznámka autora magdalenka

Židia majú zakázané konzumovať bravčové mäso - preto pečienka hydinová aj masť. Ja, ako nežidovka, zásady kašrutu dodržiavať nemusím a paštétu vyrábam s bravčovou masťou.

Chutí na čerstvom chlebe, ale zvykneme si ju natierať aj na lokše.

Plus kyslá uhorka, feferónka, kyslá kapusta a pohárik vínka z malokarpatských viníc...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Židovský kaviár - paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vlJ8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Židovský kaviár - paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vlJ8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Ahoj Evička, máš ÚŽASNÉ fotky!!! Je mi potešením, že si vyskúšala tento recept! Ďakujem!

Magdalenka,dnes jsem dělala Tvoji paštiku,je opravdu výborná:-ppůlku už máme zbaštěnou.Já jsem si tam přidala ještě špetku strouhaného muškátového oříšku.S tím rohlíkem výborné:-pdovolila jsem si přidat fotečky,pokud je tam nebudeš chtít tak napiš:-)):-))

Mňam :-p :yes::yes: ;-)

Ahoj Drobku, nechcem si robiť reklamu, ale toto - fal. husí játra- na studenej mise vyzerá veľmi efektne a aj chutí. Keď už kupuješ tie jatýrka, kúp si viac, nebudeš podľa mňa ľutovať...
http://www.toprecepty.cz/recept/4621-falesna-husi-...

:-p Jemináčku to je krása, my jsme na paštiky přímo udělaní. Tady v americku je o vepřová ujátra nouze, zato kuřecí mají cenu skoro jako odpad. Chci říct, že ten kelímek co to v něm prodávají má snad větší cenu než obsah.
A tady se mi nabízí takhle náádherný recept. Děkuju moc a zítra jsu koupit játra.:-K

Radši do vzkazů, jo? :-D:-D:-K:yes:

Špagetka, môj starý otec, nar. 1902 bol na vojne v Ml. Boleslavi...čo tvoja babička, nemotala sa v tých končinách?
Do smrti požíval české výrazy, ktoré sa tam naučil...

Magdi, to vypadá zajímavě - :-p:-K:yes: Poslouchej, ty fakt máš stejné chuťové buňky, jak my tady na severu Čech :-D:-D:yes:

Tématické fráze:
kaviár recepty, domácí kaviár, židovský řízek, židovské recepty, židovská pečienka, pomazánka z kaviáru, kaviár recept, pastika, židovská kuchařka, židovský řízek recept, kaviár, recepty z kaviáru, pomazánka z paštiky, staré židovské recepty, domácí paštika recept, kaviár pomazánka, domácí paštika od babičky, židovské pečienky, paštiky, recepty židovské kuchyně

Suroviny:
játra kuřecí, cibule, česnek, sůl, pepř, žloutek, sádlo kachní

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu