Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňkové řezy

Vláčné, barevné, meruňkové řezy jsou doslova perfektním moučníkem pro nedělní návštěvu ke kávě. Řezy s tvarohovou nádivkou vykouzlí úsměv na tváři nejenom vám, ale i vašim strávníkům a jejich příjemnou chuť budete mít v ústech ještě dlouho po jejich snědení.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 60 min

100 min (40 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 897 kJ /
7 624 kcal
Bílkoviny112,40 g
Tuky422,80 g
Vláknina29,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 995 mg
Sůl3,57 g
Sacharidy827,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Připravíme tmavé těsto. Tuk utřeme s vejcem a cukrem, přidáme vše ostatní a vymícháme těsto. Krok 3: Světlé těsto připravíme ušleháním vajec s moučkovým cukrem. Přidáme olej, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme. Krok 4: Na tvarohovou nádivku smícháme dohromady tučný tvaroh, cukr, vanilkový cukr, vejce a rozinky. Pokud je třeba, přidáme trochu mléka. Krok 5: Na plech rovnoměrně rozmažeme tmavé těsto a poklademe tvarohovou nádivkou. Krok 6: Poklademe kompotované okapané půlky meruněk a zalijeme světlým těstem. Krok 7: Pečeme ve středně vyhřáté troubě 60-75 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí být suchá.

TIP: Nejoblíbenější recepty s domácím ovocnými kompoty

Zveřejněno 23. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Děkuji za upravení receptu.I tak jsou těsta tuhá,,prostě tam chybí mléko.Buchta nám nechutnala,tvaroh a meruňky to nezachránily.Ale na obrázku,moučník vypadá krásně.Nevadí,přiště svoje osvědčené.:-K

marcela: máš pravdu, bylo to velmi zmatené - tento stařičký recept jsem upravila. Mj. - do piškotu tekutina nepatří, toho oleje je ažaž.

Vůbec je to nepřehledné,co víc, ve světlém těstě kromě oleje není žádná jiná tekutina.Taky jeto znát,ikdyž jsem přidala krapet vody,zdá se mi povrch tuhej suchej.Uvidíme zítra.Holt půjde do hajzlu.Pište srozumitelně.Není to nic levného.Díky.M.:-((:no:

Jiří Pololáník 23. 7. 2015 11:22
Nyní jsem to dal do trouby,ale neuvádíte na kolik péct,manželka mi radí dle materiálu na 170,mám elekt. troubu mám za to, že to může být dobré,jsem v důchodě tak se tak bavím.

Ta světla davka se děla to těsto zvlašt

Bezkonkurenční..:):yes::yes::yes: jen bych si trochu pohrála se soupiskou surovin, v tom receptu se to ztrácí a myslím, že i dost lidí odradí od upečení... fakt vynikající....

Světlé těsto jsem jen trochu vylepšila mlékem, krom meruněk přidala i borůvky a tvaroh zahustila kokosovým pudinkem - nemělo to chybu..všichni se jen olizovali :-p:-p buchta nestihla pořádně ani vystydnout...

Inspirovaly mně tyto řezy ale použila jsem své těsto a švestky, dovolila jsem si přidat foto, dík za nápad.

Dobrý den, koláč teprve peču. Tmavé těsto jsem musela trochu rozředit mlékem, ale povedlo se. Suroviny na světlé těsto jsou v textu. Taky nerozumím poměru 1 - 1 sklenka oleje nebo doba pečení ?!? Jinak si myslím, že bude buchta dobrá i díky čerstvému ovoci :-)

buchta doře vypadající ,ale chybí přesný popis výrobního procesu .Na začátku píšete jedno vejce a pak v popisu postupu 3 -nechápu jinak dobrota .

výborná buchta.víc práce s rozetřením tmavého těsta, ale povedlo se.Mňamka.

Opravdu výborná záležitost! Použila jsem čerstvé meruňky a nemělo to chybu. Všem moc chutnalo :yes:

:-pvyborny kolac diky tvarohu vlacny vsem moc chutnal:yes::yes:

Inspirovala jsem se meruňkama na tvaroh do tříbarevné buchty. Bohužel jsem buchtu nechala píct jenom 45 minut (jak bylo uvedeno u jiného receptu) a horní těsto po vyndání bylo syrové :-( takže čtvrt pekáče jsem mohla vyhodit :-( příště to tam nechám dýl a nebo meruňky vynechám...

Tak už to mám v troubě a čekám na výsledek.V těch surovinách jsem teda hodně zmatek:-?:-(,trochu jsem improvizovala.Tak jsem zvědavá.Ale vypadají podle fotek užasně.....

tak už jsem je jedla skutečně vynikající chutnají je to ňamka :yes::-)

Načíst další komentáře (10)

Tématické fráze:
merunkova buchta, meruňková buchta s tvarohem, meruňkové recepty, výborná meruňková buchta, meruňkový řez, meruňková buchta s pudinkem, merunkové řezy s tvarohem, tvarohové řezy, řezy s meruňkami, buchta z čerstvých meruněk, meruňková buchta z čerstvých meruněk, meruňkové moučníky, tvarohová buchta s merunkami, tvarohovo merunkova buchta, meruňkové buchty, buchta s meruňkami, merunkova kapsa, merunkove, buchta s meruňkami a s tvarohem, merunkove dobroty

Suroviny:
tuk, vejce, cukr moučkový, kakao, mouka polohrubá, prášek do pečiva, voda, tvaroh plnotučný, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, rozinky, mléko, meruňky, vejce, cukr moučkový, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu