Perníčky - podle mamčina receptu
Perníčky k Vánocům prostě patří. Vykrajujeme různé tvary inspirované zimou, které voní perníkovým kořením a jsou krásně měkké díky přidanému medu do těsta. Zdobíme bílkovou polevou, nebo namáčíme do čokolády.
Suroviny pro 60 kusů
60kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 022 kJ / 4 546 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,96 g |
Tuky | 81,81 g |
Vláknina | 20,10 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 8,73 g |
Sůl | 1,01 g |
Sacharidy | 825,51 g |
Postup přípravy
Mouku, cukr a koření dáme do mísy a promícháme. Do směsi uděláme důlek a do něj přidáme zbytek surovin. Velice pečlivě uhněteme. Krok 2: Z těsta vytvoříme 2 válečky a dáme je do ledničky přes noc uležet. Krok 3: Druhý den těsto rozválíme na pomoučeném válu a vykrajujeme různé tvary. Krok 4: Perníčky skládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 8-10 minut. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, aby byly lesklé. Krok 5: Poleva:
Bílek vyklepneme do mísy a přidáme ocet nebo citronovou šťávu. Přisypáváme prosátý moučkový cukr a metlou třeme, dokud nebude poleva hustá a lesklá. Krok 6: Hotovou polevou naplníme cukrářský sáček a dáme na chvíli do ledničky. Poté zdobíme podle vlastní fantazie.
Zveřejněno 10. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky - podle mamčina receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BNvY
Moje poznámka
Perníčky - podle mamčina receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BNvY
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 11 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 16 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 16 hodinami
Tématické fráze:
cim potrit pernicky,
čím potírat perníčky aby se leskly,
čím potírat perníčky,
čím potřít perníčky aby se leskly,
aby se perníčky leskly,
jednoduché zdobení perníčků,
čím ozdobit perníčky,
cim potrit pernicky po upeceni,
lesklé perníčky,
jak ozdobit perníčky,
jednoduché perníčky,
zdobení vánočních perníčků obrázky,
pernicky recept,
směs na zdobení perníčků,
zdobení vánočních pernícku,
zdobení perníčků obrazky,
recept perníčky,
perničky zdobici smes,
jednoduché vánoční perníčky,
čím potřít perníky
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
med tekutý,
tuk hera,
vejce,
žloutek,
mléko,
soda jedlá,
koření do perníku,
bílek,
cukr moučkový,
ocet,
vejce
Komentáře (17)