Dušená mrkev s bramborem a masem
Dušenou mrkev s bramborem a masem si většina z nás pamatuje jako školní jídlo nevalné chuti. Pojďme společně napravit tomuto jídlu reputaci. Připravte ho podle našeho receptu a jistě vás překvapí, jak lahodné může být.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 690 kJ / 2 077 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,98 g |
Tuky | 79,57 g |
Vláknina | 39,40 g |
Cholesterol | 293 mg |
Sodík | 685 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 204,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme do lehce zlatavé barvy nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a restujeme, aby se maso zatáhlo.
Krok 2: Pak zalijeme menším množstvím vody, přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Maso dusíme do měkka a dost zredukujeme i šťávu, bude stačit jen malé množství. Nebo můžeme šťávu zahustit troškou hladké mouky rozmíchané v malém množství vody a pak necháme cca 15 minut pozvolna provařit.
Krok 3: Mrkev očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme do hrnce. Podlijeme trochou vody, osolíme, přidáme malou špetku strouhaného muškátového oříšku, trošku citronové šťávy a cukru. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit téměř doměkka.
Krok 4: Brambory oloupeme, opláchneme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Po uvaření je scedíme.
Krok 5: Olej rozehřejeme, vsypeme mouku a připravíme světlou jíšku.
Krok 6: Jíšku rozředíme trochou vody a za stálého míchání jí mrkev zahustíme. Necháme ji pak pozvolna provářet, až bude úplně měkká. Nakonec ještě přidáme špetku pepře, ochutnáme a pokud bude třeba, ještě dochutíme.
Krok 7: Na talíř servírujeme vařené brambory, mrkev a přidáme maso i se šťávou.
Zveřejněno 13. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená mrkev s bramborem a masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1Bx
Moje poznámka
Dušená mrkev s bramborem a masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1Bx
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 5 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 23 hodinami
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 1. 4. 2025 17:16
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnový míchaný salát
Sahula před 18 minutami
Kedlubnový salát s okurkou
Sahula před 20 minutami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 40 minutami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 1 hodinou
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Ashelin před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 2 hodinami
Rychlá buchta Margot
XNika před 3 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 3 hodinami
Hamburgerové bulky
Simonasesimik před 4 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Klivan před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso s dušenou mrkví,
dušená mrkev recept,
dušená mrkev s bramborama,
dušené maso v mrkvi,
hovězí s dušenou mrkví,
vepřové maso dušené v mrkvi,
dušená mrkev s hověžím,
dušené maso na mrkvi,
brambory s dušenou mrkví,
hovězí maso v mrkvi,
dušená mrkev,
veprove maso s dušenou mrkvi,
dušené maso s mrkví,
dušena mrkev s,
maso s dušenou mrkví,
kuřecí maso v mrkvi,
dušená mrkev s vepřovým masem,
dušené hovězí na mrkvi,
kuřecí maso na mrkvi,
dušená mrkev s hovězím recepty
Suroviny:
plec vepřová,
olej,
cibule,
pepř mletý,
sůl,
mouka hladká,
mrkev,
cukr krupice,
ořech muškátový strouhaný,
šťáva citronová,
pepř mletý,
sůl,
olej,
mouka hladká,
brambory,
sůl
Komentáře (23)