Utopenci - nejlepší co známe
Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň týden vydržet, aby se všechny chutě správně spojily.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 23 813 kJ / 5 692 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 291,20 g |
Tuky | 401,92 g |
Vláknina | 58,00 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 16,88 g |
Sůl | 41,00 g |
Sacharidy | 212,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 1. 2016 23:46
Utoopence dělám na setkání s přáteli a vždy jsou chváleny,ale důležité sežr.... hned.
21. 1. 2016 15:24
Monika: Já mám trochu jiný recept, používám více zeleniny, jiný nálev, ale do tzv. sedmičky dám zruba 4 a půl špekáčku o váze cca 85gr, a je namačkáno.... a nálevu pak dám max tak 2dcl.
scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-0/p240x240/12391432_1256390601054683_3829323945807192378_n.jpg?oh=3f1bb916cddc2569b758e6c6a426a374&oe=570501C4
scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-0/p240x240/12391432_1256390601054683_3829323945807192378_n.jpg?oh=3f1bb916cddc2569b758e6c6a426a374&oe=570501C4
17. 12. 2015 20:07
Funguje to spolehlivě!
16. 12. 2015 17:14
Zdravím, je z toho 6 sklenic, radím koupit 18 špekáčků, páč se do každé sklenice vejdou 3. Jsem zvědavá na výsledek, plánuji obdarovat.
16. 12. 2015 15:24
Kolik je prosím, z těch 2 kil špekáčků těch 0,7 zavařovacích sklenic?
11. 12. 2015 17:57
Tento recept je suprový! Přidávám jen bobkový list, jinak beze změn.
Utopence dělám léta, ale tento je nej!!
Utopence dělám léta, ale tento je nej!!
16. 11. 2015 21:13
Barča:Barčo,vaří se pouze ten nálev,který se nechá vychladnout a pak se naleje na špekáčky a sklenice uzavřea už se nic nezavařuje
16. 11. 2015 20:06
Barčo, utopenci se většinou nezavařují :)
16. 11. 2015 13:16
Chystám se tento recept vyzkoušet, ale nevím, jestli mám sklenice zavařovat nebo stačí jen zašroubovat. Děkuji za odpověď :)
14. 11. 2015 19:02
Po měsíčním uložením utopenců ve sklepě jsem ochutnal. A byla to báječná delikasa, prostě vynikající. Udělám si opět
18. 10. 2015 12:42
asi budou dobré,jen toho nálevu je málo,nevystačil.
16. 10. 2015 18:46
Zrovna to chystám, ale bude to super.
6. 10. 2015 13:04
Po shlédnutí tolika pochvalných vyjádření jsem neodolala a minulý čtvrtek jsem naložila vzorek.
Nevydržela jsem, ačkoli se doporučuje delší doba k uležení, a v sobotu už nebylo co ochutnávat.
Tak právě svářím nálev na další, už plnou várku.
Protože nemohu přidat bod, posílám
Nevydržela jsem, ačkoli se doporučuje delší doba k uležení, a v sobotu už nebylo co ochutnávat.
Tak právě svářím nálev na další, už plnou várku.
Protože nemohu přidat bod, posílám
5. 10. 2015 12:43
Dobrý den, totální bomba, dělám je už po páté, vždycky když máme s kolegou prac. víkend. Teď nás čeká další a už volal, tak jdu na to. Opravdu dík.
Dohnal Lad. MB
Dohnal Lad. MB
18. 9. 2015 07:41
Taktéž již řadu let vyrábím utopence hlavně v létě , kdy chutnají při pivu na zahradě.Můj recept se základních rysech podobá uvedenému. Já dávám do nálevu vodu a ocet v poměru 1:1, vůbec nedávám cukr a poměrně dosti soli. Na 2-2,5 litru nálevu 2-3 vrchovaté polévkové lžíce, trochu více pepře a nového koření a několik bobkových listů.Navíc kvalitní špekáčky rozříznu,půlky proložím cibulí a spíchnu parátky. Takto mám jistotu, že se mi ani v letním horku za jakoukoliv dobu neskazí.R:
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno před 4 hodinami
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno před 4 hodinami
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Lilek tří barev
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno 7. 6. 2024 07:02
Právě bylo uvařeno:
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 8 minutami
Pomalu pečená stehna s lepenicí
Jan Nemec uvařila před 23 minutami
Koka sušenky
MarieP uvařila před 41 minutami
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 42 minutami
Jablkový perník
MarieP uvařila před 43 minutami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
HanaVl uvařila před 1 hodinou
Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
Tynaja uvařila před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Valinell uvařila před 1 hodinou
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
Moanka uvařila před 2 hodinami
Rychlá kulajda
Paulika uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: utopenci recept nálev na utopence recept na utopence utopenci s cibulí recept recept na utopence ze špekáčků jak se dělají utopenci utopenci s cibuli utopenci recept utopenci utopenci ze špekáčků recept na utopence s cibulí utopenci nálev recept na dobré utopence lák na utopence utopenec recepty spekacky utopenci nakládání utopenců nalev na utopence recepty recepty na utopence recepty utopenci
Suroviny: špekáček, cibule, voda, ocet, sůl, cukr, koření nové koření, pepř, feferonka
Utopenci - nejlepší co známe
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qo6
148 názorů