Utopenci - nejlepší co známe
Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň týden vydržet, aby se všechny chutě správně spojily.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 23 813 kJ / 5 692 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 291,20 g |
Tuky | 401,92 g |
Vláknina | 58,00 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 16,88 g |
Sůl | 41,00 g |
Sacharidy | 212,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 1. 2018 18:50
Včera jsem nakladala,tak už se těším :)
Akorát jsem si špekáčky naloupala a přidala bobkový list.
Děkuji za recept
Akorát jsem si špekáčky naloupala a přidala bobkový list.
Děkuji za recept
31. 8. 2017 23:13
Michal: Tak jsem se nemohl dočkat a utopence jsem zkusil po dvou dnech. Nevím, jak u Vás, ale za mě je to krátká doba. Utopence jsem ze své blbosti neoloupal a musel jsem je loupat až na talířku. Potom jsem je zkusil po čtyřech dnech a jsou už dobří (bez loupání). Ale ještě je pár dnů nechám, pokud to vydržím.
27. 8. 2017 17:31
Právě jsem udělal utopence, ale měl jsem doma sklenku domácího kysaného zelí, tak jsem ho tam šupl taky. Takže jsem dole ve sklence udělal základ z cibule a zelí a pak jsem dal vždy vrstvu špekáčků a vrstvu zelí a cibule a pořád dokola. Tak jsem zvědavý jaké to bude. Potom dám vědět
30. 7. 2017 11:50
Tak tohle je úplně luxusni. Právě jsme po dvou dnech nacali lahev a nemůžeme se od ni odtrhnout. Lahodna vyvazena chuť, aaaaaaahhhhh utopenecporno
Máme rádi kyselé a je to pro nas akorát. Kdo má radeji méně, dejte vic vody.
Máme rádi kyselé a je to pro nas akorát. Kdo má radeji méně, dejte vic vody.
7. 6. 2017 18:45
Utopenci jsou luxusní, doporučuji udělat více nálevu musela jsem dodělávat. Na můj vkus trochu kyselejší, ale to je věc názoru a pro ty co se bojí, že to bude pálit, nebojte se, nálev je jemný. Vydržela jsem pouze 3 dny pak mé chuťové buňky neodolaly. Měla jsem 5 x 0,7l sklenic nakrájených na kolečka a rozpůlených a skladuji v lednici.
7. 6. 2017 11:52
Mám radost,že jsem si přečetla nálev na utopence,protože je chceme v sobotu naložit.Tak se těšíme s mužem jak si pochutnáme.Určitě to bude pochoutka
15. 4. 2017 22:15
Jsou výborní . Nálevu si udělejte víc. Pro jistotu jsem udělal na 3 kg špekáčků z 1,5 litru vody (+ přepočítaný zbytek přísad), ale stejně jsem musel dodělat další 0,5 l. Asi záleží na praxi, dělal jsem je poprvé.
update 6.5.2017: První várku jsem prakticky celou rozdal a všichni oceňují vyváženost nálevu. Jedinou odlišností oproti původnímu receptu je přidání bobkového listu, jinak jsem postupoval přesně podle receptu.
update 6.5.2017: První várku jsem prakticky celou rozdal a všichni oceňují vyváženost nálevu. Jedinou odlišností oproti původnímu receptu je přidání bobkového listu, jinak jsem postupoval přesně podle receptu.
22. 3. 2017 14:37
aj ja robim podobne len s tym rozdielom ze davam Habanero feferonky asi tak sest kusky a su potom ozaj ostre
11. 3. 2017 19:39
Dobrý den Pavle, také se chystám připravit utopence do kameninového zelňáku. Jen bych se chtěl zeptat, jestli víko tohoto zelňáku zaléváte vodou, aby se tam nedostal vzduch (pak by to mělo fungovat, jako víčko na sklenici) ? Děkuji. Martin
6. 3. 2017 20:39
Zdravím, chystám se je zkusit. Jen by mě zajímalo jak moc jsou ostré když dám všech 8 feferonek.? Díky
29. 1. 2017 11:21
Já je nakládám do pětilitrového kameninového zeláku.
30. 12. 2016 16:40
Idealní je nechat utopence ve špajzu kde se teplota pohybuje v rozmezí 10 - 15° Hezký den
9. 12. 2016 21:44
Už jsme vyzkoušeli a jsou boží.
Mimochodem vydrželi jsme to dva týdny (i když to bylo pokušení) a po té době jsou opravdu nejlepší co jsem měla.
Mimochodem vydrželi jsme to dva týdny (i když to bylo pokušení) a po té době jsou opravdu nejlepší co jsem měla.
24. 10. 2016 17:12
vynikající recept, utopenci jsou boží dělala jsem přesně podle návodu, nálev je chuťově akorát. Zmizely rychlostí blesku
13. 9. 2016 13:10
Utopence oloupat a nechat odstát v ledničce nebo při pokojové teplotě ten týden?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 13 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 16 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 17 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Právě bylo uvařeno:
Červená řepa "Fajnovka"
bohdana uvařil před 3 hodinami
Šunkofleky
bohdana uvařila před 4 hodinami
Vydatná fazolová polévka s koprem
Kerysha uvařil před 4 hodinami
Podzimní hruškový koláč
Jasek uvařila před 5 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Myslivost uvařil před 5 hodinami
Hranolky z máslové dýně
Lenka1980 uvařila před 6 hodinami
Lehký cottage salát
Eva07 uvařila před 6 hodinami
Dýňový cheesecake podle Pavla Berkyho
Saratice uvařil před 6 hodinami
Španělský ptáček
jana.preislerova@seznam.cz uvařila před 8 hodinami
Ovocný dortík se želatinou
barbora-cz uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: utopenci recept nálev na utopence recept na utopence utopenci s cibulí recept recept na utopence ze špekáčků jak se dělají utopenci utopenci s cibuli utopenci recept utopenci utopenci ze špekáčků recept na utopence s cibulí utopenci nálev recept na dobré utopence lák na utopence utopenec recepty spekacky utopenci nakládání utopenců nalev na utopence recepty recepty na utopence recepty utopenci
Suroviny: špekáček, cibule, voda, ocet, sůl, cukr, koření nové koření, pepř, feferonka
Utopenci - nejlepší co známe
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qo6
148 názorů