Francouzské brambory podle mojí maminky
Bešamel je jednoduchá omáčka, která se používá při přípravě zapečených pokrmů. Základem je jíška, kterou připravíme z mouky, másla, teplého mléka a koření. Zde je použita k ochucení francouzských brambor.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 025 kJ / 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,40 g |
Tuky | 38,05 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 512 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 44,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vhodná príloha je uhorkový šalát, sterilizované uhorky, cvikla, kapustovo-mrkvový šalát alebo hlávkový šalát v sladko-kyslom náleve.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 1. 2010 18:58
21. 1. 2010 17:43
Bešamel používám leckde a zapékám s ním, tohle mne ani ve snu nenapadlo. Maminka má můj obdiv.
21. 1. 2010 16:27
21. 1. 2010 16:21
21. 1. 2010 15:35
21. 1. 2010 14:51
21. 1. 2010 14:38
21. 1. 2010 12:41
21. 1. 2010 11:42
21. 1. 2010 11:38
21. 1. 2010 11:36
21. 1. 2010 11:30
21. 1. 2010 11:09
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 11 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 13 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 16 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 42 minutami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 3 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 4 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 4 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 4 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 4 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak na bešamel? Poradíme, jak zvládnout tuto základní omáčku do zapékaných pokrmů jako profíci
Další recepty
Tématické fráze: klasické francouzské brambory recept francouzské brambory zapečené zapečené francouzské brambory francouzský brambory zapečené recept na zapečené francouzské brambory francouzské zapečené brambory francouzské brambory zapečené brambory francouzské brambory francouzské brambory s bešamelem pravé francouzské brambory francouzské brambory s párkem franc.brambory francouzské zapekané brambory recept francuzske brambory něco z brambor zapecene brambory s parkem francouzské brambory s uzeninou recept franc brambory recepty zapečené párky s bramborem zapékané francouzské brambory
Suroviny: brambory, vejce, klobása, máslo, mouka, mléko, sůl
Francouzské brambory podle mojí maminky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnMq
28 názorů