Vídeňský chléb
Suroviny
Porce: 24 krajíců
Nutriční hodnoty
Energie | 11 359 kJ / 2 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,02 g |
Tuky | 16,09 g |
Vláknina | 27,25 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 4,82 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 541,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
1 hrnek = 225 ml
Celý chléb lze upéct v DP. Původní recept najdete zde: http://www.recipezaar.com/light-wheat-vienna-style...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 1. 2012 18:27
Právě hledám recept na chleba a narazila jsem na tento, ale 2 PL cukru se mi zdá opravdu moc
2. 1. 2011 20:35
Tak si prohlížím recept a myslím, že na chlebík 2 polévkové lžíce cukru jsou taky dost.
10. 2. 2010 17:13
Jeminacku, mate pravdu, je to lzicka a pul. Moc se omlouvam! Uz je to opravene.
10. 2. 2010 14:43
Mně to taky přišlo divné, protože většinou se dává právě 1,5 lžičky.
10. 2. 2010 12:11
Gabi, máš pravdu, patří tam 1 a 1/2 čajové lžičky. Zrovna jsem se na to koukala v tom originálním odkazu. Možná i proto mi to špatně vykynulo. Pokud se nepletu, tak sůl brání kynutí, tak by problém mohl být právě v tom. Škoda, že jsem se nekoukla už před pečením. No...tak mu dám asi ještě jednu šanci
Díky za upozornění
PS: Jitko, mohla bys to prosím opravit v receptu?
Díky za upozornění
PS: Jitko, mohla bys to prosím opravit v receptu?
10. 2. 2010 11:52
Zusko, mně přišel taky dost slaný, dle mého má být soli jen lžička a půl, NE lžíce. Ale jinak byl dobrý. Nechala jsem jej kynout v ošatce
10. 2. 2010 11:49
Tak jsem se pustila i do tohohle chlebíku, ale vůbec se nepovedl Přišlo mi, že špatně vykynul, byl nepříjemně kyselý a šíleně přesolený Možná jsem někde udělala chybu, ale nejsem si toho vědoma, postupovala jsem přesně podle receptu... A přitom na fotce vypadá tak nádherně No možná se časem odhodlám a zkusím ještě jednou...
10. 2. 2010 11:08
A moc nám chutnal Místo másla jsem dala olej
9. 2. 2010 23:04
Nadhera, ten se teda povedl!
9. 2. 2010 22:46
boze...ten chlieb je fantasticky
9. 2. 2010 22:22
Přidala jsem fotečky
9. 2. 2010 14:42
Hlavne, ze chutnal! To me moc tesi.
9. 2. 2010 08:05
Bohužek ne, nemám digitální foťák Ale chlebík ná opravdu moc chutnal
4. 2. 2010 21:44
To me moc tesi, xkacerko. Fotecka neni?
4. 2. 2010 08:05
Tak jsem dělala a povedl se výborně Díky za recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 14 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 18 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 4 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 5 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 7 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 8 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 8 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 8 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 10 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 10 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Znáte "kolínkoto"? Jemně pikantní a worchesterskou omáčkou ochucený pokrm z kolínek à la rizoto je jednoduchý a rychlý
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Tématické fráze: sázecí lopata na chleba sazeci lopata na peceni chleba recepty po lopatě čím potřít chleba cim potrit chleb lopata na chleba po lopatě recepty kámen na pečení chleba sázecí lopata na chléb recepty na chleba čim potřít chleba před pečením čím potřít chléb před pečením hovězí maso recepty s videm chleba-recepty recepty z chleba vídeňský bochník recept na pečení chleba recepty na chléb chléb recept sázecí lopata na pizzu
Suroviny: voda, máslo, cukr, mouka celozrnná, mouka chlebová pšeničná, droždí sušené, mouka chlebová pšeničná, mléko sušené, sůl, droždí sušené, kvásek
Vídeňský chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71RG
25 názorů