Domácí houskový knedlík
Recept ještě nebyl hodnocenJedním z nejoblíbenějších druhů knedlíků je ten houskový z kynutého těsta. Jeho příprava potřebuje svůj čas, ale buďte trpěliví. Naučte se houskový knedlík podle našeho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 360 kJ / 325 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
Tuky | 5,00 g |
– nasycené | 2,50 g |
– nenasycené | 2,50 g |
–– mononenasycené | 1,50 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 25,00 g |
– cukry | 10,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jedním z nejoblíbenějších druhů knedlíků je ten houskový z kynutého těsta. Jeho příprava potřebuje svůj čas, ale buďte trpěliví. Naučte se houskový knedlík podle našeho…
Buchtičkový koláč ve tvaru růže je krásný na pohled a skvěle chutná. Vychutnat si ho můžete s přáteli, kdy každý bude uždibovat jednotlivé lístky s náplní podle své…
Podle tohoto podrobného návodu zvládne upéct výborné křupavé houstičky i úplný začátečník. Budou se hodit namazané máslem a džemem nebo jako příloha k syté polévce nebo…
Upéct chleba, že je věda? Nikoliv. Pečení domácího chleba se opět vrací do našich kuchyní, neboť si jej připravíte, kdy chcete a jaký chcete. Máte rádi méně kmínu, více…
Kdo by se nechtěl budit s vůní teplého pečiva a křehké rohlíčky obložit dobrotami, které nastartují dokonalý den? Vyzkoušejte upéct vlastní zlatavé rohlíky, doma se…
Osvědčený recept na rychlou pizzu ze sušeného droždí. Těsto je tenké a skvěle se s ním pracuje. Ozdobíme tím, co kdo má rád. Jednoduchý oběd nebo výborná večeře.
Jedno z nejoblíbenějších sladkých jídel, které si jistě všichni pamatujeme i ze školních jídelen. Pokud nejste fanda sladkých obědů, připravte si buchtičky s vanilkovým…
Pečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…
Kynutý ovocný koláč na plech můžete péct celou sezonu od pozdního jara až do podzimu. Pokaždé na něj najdete právě dozrávající ovoce. Recept na těsto je psaný pro domácí…
Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova…
Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova…
Indické placky naan jsou výbornou přílohou k indickým výrazným jídlům a omáčkám. Vykynuté těsto rozválejte a pečte v troubě krátce při vyšší teplotě. Recept je hrnkový,…
Není nad vůni čerstvě upečeného chleba. Možná vás překvapí, že jeho příprava není až tak složitá. Vyzkoušejte si ho připravit podle tohoto receptu i vy a objevte kouzlo…
Také jste si mysleli, že pizza je ten druh jídla, které dostanete vždy chutnější v restauraci, než jaké si sami připravíme doma? Pokud máte dobrý recept na těsto, tak…
Guláš, vepřová pečeně se zelím nebo svíčková na smetaně? Tato jídla si prostě bez klasického českého kynutého knedlíku neumíme představit. Podle tohoto receptu zvládneme…
Kynutý knedlík je chlouba každé kuchařky. K české kuchyni patří nezaměnitelně a ani v nejmenším dosud nepominula sláva jídel, kterých je nedílnou součástí. Ač je tento…
Nadýchané bochánky dozlatova upečené v pekáčku, to jsou tradiční české buchty. Kynuté těsto se nejčastěji plní tvarohem, mákem či povidly. Po upečení stačí pocukrovat,…
Chleba je nepostradatelnou složkou naší základní stravy. Cibulový chleba se hodí svou chutí zejména ke slaným pokrmům. Pokud chcete chlebík použít k přípravě…
Příprava slaného cibulového koláče není složitá a výsledek stojí za to. Výrazná chuť cibule je zjemněná smetanou a koláč lákavě voní také slaninou, česnekem a bylinkami.…
Křehké a nadýchané croissanty jsou oblíbené jako svačina nebo snídaně s šálkem dobré kávy. Domácí croissanty voní máslem a určitě budou chutnat. Recept je určen pro ty…
Málokdo by odolal na talíři zlatavým buchtičkám s chutnou vanilkovou omáčkou. Pokud by přesto na plechu nějaké buchtičky zbyly, dají se schovat na později třeba v…
Pizza je jídlo, které má rád snad každý. Podle tohoto receptu si ji můžete s pomocí domácí pekárny připravit u vás doma i vy. Obložit ji můžete čímkoliv, na co máte…
Bagely jsou velmi oblíbené pečivo v anglosaských zemích. Našly si ale cestu i do tuzemských kuchyní. Hodí se výborně k obložení i jako přílohové k salátu. Jejich výhodou…
Oblíbené slané pečivo vhodné na svačiny i chutnou večeři. Přípravu těsta výrazně ulehčí domácí pekárna. Obložit třeba i bulky z vykynutého těsta můžete čímkoliv, co vám…
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32