Silný vývar z opečených vepřových kostí
Recept ještě nebyl hodnocenPečeme-li vepřové s kostí, např.: koleno, bůček nebo žebra, tak zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Je méně známým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pečeme-li vepřové s kostí, např.: koleno, bůček nebo žebra, tak zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Je méně známým…
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené houby, kmín a restujeme asi 5 minut. Před koncem přidáme papriku.Zalijeme vývarem, přihodíme brambory nakrájené…
Kuřecí prsa odblaníme a nakrájíme na kostičky.Celer a mrkev očistíme a nakrájíme také na kostičky.Cibuli nakrájíme na půlkolečka, pórek na silnější kolečka a česnek na…
Nerozmrazené filé po obou stranách mírně osolíme, poprášíme paprikou a drceným kmínem.Všechnu zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme na širší půlkolečka, česnek na plátky,…
Maso nakrájet na plátky, naklepat, osolit, opepřit a v tlakovém hrnci opéct na oleji (Omega) a vyndat.Do výpeku dát zeleninu včetně cibule nakrájené na kostičky a smažit…
Teplá bramboračka vonící po česneku, zelenině a čerstvých houbách přijde vždy k chuti. Vydatná polévka zasytí nejen při pochmurných dnech a zároveň bude skvělým…
Celer je velmi zdravá zelenina, která je nedílnou součástí české kuchyně. Vyzkoušejte tento recept, ve kterém celer hraje prim. Jemná krémová polévka ochucená česnekem…
Očistené a pokrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody.Zeleninu pokrájame na malé kúsky a osmažíme na troche oleja s troškou masla a nakoniec poprášime červenou…
Mangold umyjeme, pokrájame, vrátane stoniek. Tak isto mladú cibuľu a stonkový zeler.Do smotany vmiešame pretlačený cesnak, menšiu hrsť pažítky, soľ, korenie a prelejeme…
Milujete přesnídávkové polévky? Určitě uvítáte náš podrobný recept poctivou dršťkovou. Výsledný pokrm je zahuštěný kousky dobře provařeného masa a zeleniny, voní…
Brambory, mrkev, petržel i celer nastrouháme na jemném struhadle, přidáme nasekanou cibulku a zelenou petrželku, vajíčko, prolisovaný česnek, osolíme, okořeníme a…
Svíčková na smetaně je znamením svátečního oběda, u kterého se sejde celá rodina. S nadýchanými knedlíky, plátkem citronu, sladkou šlehačkou podtrhnutou kyselými…
Nevíte jak upotřebit zbylé vařené maso? Vyzkoušejte z něj připravit snadnou pomazánku s celerem a majonézou, kterou upotřebíte jako rychlou svačinu, nebo večeři. Nejlépe…
Svíčková na smetaně patří mezi české národní poklady. Připravte rodině a blízkým tradiční a léty prověřený pokrm s křehkým a šťavnatým hovězím masem, vynikající omáčkou…
V hrnci vhodném do trouby rozpustíme kousek másla. Postupně přidáváme na menší kousky nakrájenou mrkev, petržel, celer a několik minut na mírném plameni promícháváme…
Libové vepřové maso odblaníme, prošpikujeme, osolíme, opepříme a celé potřeme olejem. Pak jej dáme na chvíli do chladu a připravíme ostatní suroviny.Očistíme kořenovou…
Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout.Připravíme nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout.Karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic.…
Bratislavské plecko je lahodná smetanová omáčka se spoustou zeleniny, kterou můžeme podávat s těstovinami nebo s houskovým knedlíkem. Pokrájením masa na kostky si délku…
Ředkvičky i ostatní zeleninku důkladně omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Zeleninu nakrájíme – ředkvičky ostrým nožem na tenká kolečka, očištěné papriky na proužky,…
Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Ragú ve staré francouzštině znamená povzbudit…
Svíčkovou často vnímáme jako složité jídlo, ale náročná je pouze na čas. Tato královna mezi českými omáčkami má mnoho tváří a více možností přípravy i dochucení. Náš…
Výborných polévek, které zasytí a naplní i ten nejhladovější žaludek, není nikdy dost. Připravte k obědu nebo lehké večeři tuto zeleninovou, do které přidáte i svěží a…
Poctivý guláš z hovězího masa se nikdy neomrzí. Každá rodina má svůj generacemi osvědčený recept, na který nedá dopustit. My pro vás máme speciální přípravu - maso…
Co rodina, to recept na svíčkovou omáčku. Přesto, nebo právě proto, je dobré občas zkusit uvařit jinou variantu. Příprava v pomalém hrnci zajistí perfektně měkké maso a…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
V letošním roce u nás dle odhadu skončí v koši potraviny v hodnotě 3 519 Kč na obyvatele. Podle průzkumů jich nejvíce vyhodí mladí lidé
Ve starověkém Řecku bylo maso drahé, jedly se víc ryby. Sparťané vařili polévku z vepřové krve podobnou naší „prdelačce“
Zapálená vlastenka, až poté kuchařka. Magdalena Rettigová psala i červenou knihovnu