Svíčková z vepřového
Suroviny
Porce: 4-5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 777 kJ / 903 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,87 g |
Tuky | 45,62 g |
Vláknina | 18,84 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 291 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 97,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Stejným způsobem se dělá svíčková omáčka i z hovězího masa.
Snažila jsem se přípravu omáčky popsat hodně podrobně, aby ji podle receptu dokázali uvařit i začátečníci.
Ale je tu tolik receptů na svíčkovou, tak jestli by další recept vadil, bez problémů ho smažu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 5. 2022 21:40
Taky tak dělám, moc dobrá..Jen plec se dost rozpadá po upečení. Kýta drží tvar a lépe se krájí. Přidávám foto..
29. 1. 2021 19:26
Frantiska: Ten nápad, pojmenovat to "Vepřové na smetaně" jsem zvažovala taky, ale viděla jsem problém v tom, že vepřové maso na smataně se dá udělat i jinak, než s kořenovou zeleninou. Dva dny před tím jsem z mrazáku vytáhla zavakuovanou panenskou svíčkovou. Pustila při rozmrazování moc šťávy a na původně zamýšlenou minutku se mi to už nezdálo vhodné. Takže svíčková z panenské svíčkové bylo náhradní řešení. Děkuji za komentář a zdravím!
29. 1. 2021 19:06
mata3636: Dík, že jste se podělila o svou zkušenost! No s tou krkovičkou člověk nemůže nic zkazi, že, je to takové univerzální vepřové maso, a jde z něj udělat skoro všechno. To jste měla dobrý nápad s tou krkovičkou! Moc zdravím!
29. 1. 2021 17:52
MamlajdaD: stačí to správně pojmenovat Vepřové na smetaně a není žádný problém ani důvod "cítit se provinile", že se použili jiné suroviny :)
29. 1. 2021 17:45
Nedávno som robila sviečkovú z krkovičky, bola krásna, chudá. Piekla som pomaly v rúre. Bola perfektná, mäso ako maslo, šťavnatá. A omáčka
29. 1. 2021 17:39
MamlajdaD: máš úplnú pravdu, preto som dlho váhala, či sa k tejto "sviečkovej" (bravčovej) mám vôbec priznať...
29. 1. 2021 17:28
magdalenka: No já jsem vždycky u takových jídel, které považuji za klasiku naší kuchyně, byla pro striktní dodržení surovin. Jen toho ptáka španěláka jsem si oblíbila i "rozstřeleného", ale vždycky z hovězího. Mám hovězí maso docela ráda. Ale nakonec mi to chutnalo i z vepřového (a jak jsem se olizovala! ) Ta omáčka má chuť vlastně úplně stejnou, jen to masíčko je trošku jiné (ale dobré). Kdysi jsem maso na svíčkovou i nakládala, ale v dobách dávných se v řeznictvích prodávalo maso i z krav pamatujících kolektivizaci a tak to bylo skoro nutné. Měj se hezky a zdravím!
29. 1. 2021 16:57
MamlajdaD: ja robím z bravčového "kvázi" sviečkovú často, aj "rozlietaných"vtáčkov. Zvykla som si, keď boli deti malé, hovädzie veľmi v láske nemali.
29. 1. 2021 16:07
Juraj Horak: Děkuji za milý komentář! Já jsem z vepřového dělala svíčkovou poprvé a můžu jen potvrdit, že je to zrovna tak dobré! Ale ptáka španěláka jsem zatím dělala jen z hovězího, ať už klasického, nebo i toho jak se říká "rozstřeleného", však víte. Chystám se na španěláka naplněného v mletém masu, je tu někde recept a já to musím vyzkoušet, jestli mi to bude držet pohromadě s tou náplní. Ale možná zkusím i z jiného masa, jak píšete. Zdravím!
29. 1. 2021 14:05
I spanelskeho ptacka delam z ruznych druhu masa , super .
27. 1. 2021 18:46
Ivana Ch: Děkuji za příznivý komentík. Já jsem svíčkovou z vepřovky dělala poprvé, jinak vždy z hovězího (nebo králíka, kdysi i ze zajíce ), ale zachutnalo mi to, a určitě to zase někdy zopakuji. Tymián, jako jednu z "otužilých" bylin za oknem mám, ale nějak jsem si ani nevzpoměla jej použít. Jela jsem v zajetých kolejích a ze zvyku jsem dala sušený. Když nezapomenu, tak příště dám také čerstvý tymiánek! Moc zdravím!
27. 1. 2021 11:27
Svíčkovou z vepřového masa máme moc rádi, tymián používám čerstvý
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 51 minutami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 23 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 23 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Právě bylo uvařeno:
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 6 minutami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 1 hodinou
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 3 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 3 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 10 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 13 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 13 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 14 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 15 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Suroviny: maso vepřové, pepř mletý, olej, slanina uzená, cibule, mrkev, celer, kořen petržele, cukr krystal, citron, bobkový list, koření nové koření, pepř, tymián, vývar hovězí, smetana, mouka polohrubá, máslo, brusinky
Svíčková z vepřového
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LKz
12 názorů