Hovězí guláš na víně
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Na sádle orestujeme cibuli do hněda. Přidáme slaninu a po chvíli maso, česnek a kmín. Zprudka ho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Na sádle orestujeme cibuli do hněda. Přidáme slaninu a po chvíli maso, česnek a kmín. Zprudka ho…
Korpus: všechny ingredience smícháme a vytvoříme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části. Do jedné vmícháme sypké kapučíno ( případně trochu povolíme mlékem ) a obě…
Lískové oříšky dáme na plechu (spolu se 100 g, které potřebujeme do krému a kolem dortu) o trouby a pečeme při 175°C zhruba 10-15 minut, až se rozvoní a ztmavnou. Lepší…
Rozehřejeme si troubu na 200°C. V jedné míse si smícháme mouku, hrnek cukru, prášek do pečiva a jedlou sodu a sůl. V druhé podmáslí, vejce a máslo (vše v pokojové…
Umícháme těsto. Do 1/3 vmícháme kakao. Na velký plech rozetřeme světlé těsto, na něj v pruzích tmavé a dáme péci asi na 20 min/200 °C. Upečené hustě popícháme špejlí a…
Nad tímto cukrovím zajásají ti, kdo drží bezlepkovou dietu. Vzhledem k tomu, že je tento rozpis na větší množství, stačí si ho vyzkoušet třeba jen z poloviny. Pokud…
Vanilkový krém: Smetanu přivést do teploty skoro k varu. Přidat bílou čokoládu, med a vanilkovou esenci. Po rozpuštění čokolády s medem a esencí prošleháme tyčovým…
Vanilkový krém: Smetanu přivést do teploty skoro k varu. Přidat bílou čokoládu, med a vanilkovou esenci. Po rozpuštění čokolády s medem a esencí prošleháme tyčovým…
Vanilkový krém: Smetanu přivést do teploty skoro k varu. Přidat bílou čokoládu, med a vanilkovou esenci. Po rozpuštění čokolády s medem a esencí prošleháme tyčovým…
Oddělíme žloutky od bílků. Začneme šlehat bílky, přidáme cukr a vyšleháme do zhoustnutí. Poté zašleháme žloutky a olej. Nakonec přimícháme mouku. Těsto nalijeme do…
Bábovky mají v české kuchyni svoje stabilní místo. Známe třené, mramorové, tvarohové, ale tahle je opravdu netradiční. Kombinace skořice, pomeranče, zakysané smetany a…
Bílky se solí vyšleháme do polotuha, přidáme cukry a došleháme do tuha. Přidáme žloutky a zašleháme je do směsi. Potom za stálého šlehání vlijeme olej. Nakonec přesijeme…
Čokoládová pěna - mousse je jako dech! Jemná, nadýchaná a neodolatelně slaďoučká. Pokud potřebujete na klidné nervy a na pohodu hříšné pokušení v pohárku, je toto recept…
Mini dortíky různých tvarů a příchutí si snadno můžete připravit na další oslavu. Vespod je nadýchaný piškot, který má na sobě vrstvu krému libovolné chuti, od…
1. Troubu předehřejeme na 200°C a muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky. 2. V míse smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Odložíme stranou. …
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, ručně vmícháme mouku s kakaem, práškem do pečiva a přidáme trochu vlažné vody. Vyšší plech vymažeme a vysypeme a…
Jednoduchý piškot: Celá vejce vyšleháme s oběma cukry do lehké pěny, opatrně přiléváme olej. Pak metlou zamícháme střídavě vlažné mléko a prosátou mouku smíchanou s…
Z bílků ušleháme sníh a pomalu po malých dávkách přidáváme cukr. Přidáme balsamico, díky tomu se vytvoří tvrdá krusta a vevnitř přitom dort zůstane měkký. Přidáme…
Čokoláda, mascarpone, amaretto a káva. To jsou čtyři základy, na kterých stojí recept na tento slavnostní dort. Čokoládový piškot s tóny kávy a amaretta, který se skvěle…
Do mléka klasicky uvařte vanilkový puding. Oslaďte o trošku více, než je podle vaší chuti - přijde do něj totiž ještě hořká čokoláda. Až puding odstavíte, ještě do…
Čokoládové bonbony s typickou hořkosladkou chutí, kterou vytváří rum uvnitř pralinky. Díky tomuto receptu můžete oblíbenou pochutinu vytvořit i doma. Rumu dejte podle…
Jádrové čárky obsahující mleté vlašské ořechy, s krémem vonícím po vanilce, máčené v hořké čokoládě, chutnají výtečně a jejich příjemně sladká chuť vám v puse zůstane…
Banán oloupeme a nakrájíme na kolečka (0,5cm). Čokoládu rozlámeme na jednotlivé dílky. Spodní dno sendvičovače potřeme lehce máslem, položíme na něj vedle sebe 2…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Sterilovaná mrkev ve sladkokyselém nálevu: Skvěle dochutí maso nebo saláty, chuťově ozvláštní polévky, přitom ji snadno připravíte
Jarní jízda na zelenou: Jak úspěšně vypěstovat špenát na balkoně v truhlíku? Hodí se delší nádoba a rozprašovač na zalévání
Pět nejlepších cukrářů podle horoskopu: Raci předvedou nejlepší kynuté buchty, Býci vyšvihnou nebesky krásný dort