Čokoládové cookies II.
Recept ještě nebyl hodnocenTmavou čokoládu nalámeme na menší kousky a necháme ji ve vodní lázni rozpustit. Vmícháme máslo s cukrem a necháme alespoň 5 minut zchladnout. Poté metličkou vmícháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tmavou čokoládu nalámeme na menší kousky a necháme ji ve vodní lázni rozpustit. Vmícháme máslo s cukrem a necháme alespoň 5 minut zchladnout. Poté metličkou vmícháme…
Sypké suroviny smícháme v míse. Změklé máslo zapracujeme do směsi. Při hnětení těsta přidáme lžíci mléka. Troubu předehřejeme na 180 °C. 2 plechy vyložíme pečícím…
V mise spolu zmiešame rozdrvené sušienky, mleté vlašských orechy, perníkové korenie a rozpustené maslo.Do tartaletkovej formy (priemer 28 cm) vložíme vymiešanú…
Máslo a čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Všechny suché ingredience smícháme. Řepu společně s olejem a rozinkami, namočenými v rumu, umixujeme v mixéru dohladka.V…
V jedné míse smícháme mouku, kypřící prášek, kakao, koření a sůl. V druhé olej, cukr, vejce, vanilku a nastrouhanou cuketu. Obě směsi smícháme dohromady, vmícháme oříšky…
Zahřejme troubu na 180 °C. Plech vysteleme pečícím papírem.Těsto: Čokoládu rozpustíme nad párou. Oddělné bílky od žloutků vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.…
Uvaříme si brambory, ktere po vychladnutí jemně nastrouháme.Mezitím si rozpustíme bílou čokoládu a tmavou čokoládu ve vodní lázni. Pak obě čokolády zamícháme do brambor…
Korpus: Suché suroviny řádně promícháme, přidáme tekuté a vajíčka, promíchme a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme asi 25 - 35 minut na 160°C. Než se…
Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Smetanu smícháme se sirupem a cukrem a zahřejeme k bodu varu. Ihned stáhneme z ohně, vložíme vyždímanou želatinu a…
V rendlíku na plotně ve vodní lázni rozpustíme máslo a čokoládu za stálého míchání. Směs nalijeme do mísy (dělám v robotu), přidáme cukr a postupně po jednom…
Obě čokolády dáme roztavit (zvlášť). Lžičkou nabereme např. tmavou čokoládu a dáme na plech do bobečku. Na tmavou čokoládu dáme trochu bílé a párátkem můžeme udělat…
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme ji vychladnout na pokojovou teplotu. Bílky se solí vyšleháme do tuhého sněhu. Přidáme cukr a škrob, dobře zašleháme. Pak už…
Ananas rozpůlime a vydlabeme dužinu, kterou pokrájíme na menši kousky.Poté vychlazenou smetanu ušleháme dotuha.Vejce rozklepneme a oddělíme bílek od žloutku. Z bílku…
Nejdříve si uvaříme ve vodě do měkka brambory, které po vychladnutí nastrouháme na jemném struhadle a připravíme si´pak do misky. Zatím oba druhy čokolády nastrouháme k…
Z příslušných surovin zpracujte těsto, kterým vyložte dortovou formu. Vyložte jím stěny až po okraje. Zařízněte neúhledné okraje. Do těstem vyložené formy vložte alobal…
Těsto: ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout. Potom rozválíme, vykrajujeme srdíčka, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na…
Hlatkou mouku, cukr, máslo, žloutky spojíme dohromady, pokud chceme přidat ořechy, mandle, kokos nebo kakao, ubereme tolik hladké mouky, kolik přidáme ořechů, nebo…
slepujeme, malujeme, lepíme, namáčíme ... vše podle fantazie
Máslo a cukr utřeme v míse do pěny. Vmícháme vejce, potom ovesné vločky, mléko a vanilkové aroma. Chvíli třeme, potom přidáme mouku, kakao a kypřicí prášek a vypracujeme…
Z ingrediencí vytvoříme těsto. Měla jsem asi větší vejce, musela jsem ještě přidávat mouku, dost se to lepilo. Příště nechám těsto do druhého dne odležet, dnes jsem…
Oddělíme žloutky od bílků. V misce rozšleháme metlou žloutky, přidáme cukr a šleháme do leskla. Ve vodní lázni rozpustíme do hladka čokoládu, přidáme 60ml šlehačky,…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 1/2 hodiny v chladu odpočinout. Potom ho vyválíme na 3 mm a vykrojíme kytičky. Upečeme při 180°C asi 10-12 minut (hlídáme). …
Troubu předehřejte na 180 ˚C. Spařené mandle vložte do mixéru s nožovým nástavcem a rozmixujte najemno. Sušenky přidejte k mandlím a rozmixujte na jemný prášek.…
Kruhovou dortovou formu s odnímatelným dnem vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C. Čokoládu nalámejte do kastrůlku,…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Bulharský čedar z Balkánu: Pikantní sýr kaškaval může být skvělou surovinou pro náš smažák. Zkusíte to?
Linecký koláč: Upečte si rakouskou specialitu z mandlového těsta s rybízovou náplní!
Velký rýžový manuál: Co je to basmati, jak se vaří jasmínová rýže a kterou použít na rizoto?