Chutný moučník z cukety, brusinek a tvarohu
Recept ještě nebyl hodnocenSezóna cuket je v plném proudu, a tak se hodí mít po ruce dostatek receptů, jak ji zužitkovat. Upečte si s námi cuketový moučník s tvarohem a brusinkami, který je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sezóna cuket je v plném proudu, a tak se hodí mít po ruce dostatek receptů, jak ji zužitkovat. Upečte si s námi cuketový moučník s tvarohem a brusinkami, který je…
Veškerou zeleninu nakrájíme na kolečka,žampiony nakrájíme na plátky.Velký plech vytřeme máslem a rozložíme do něj okořeněnou cuketu s lilkem.Na tuto vrstvu rozložíme…
V létě, když je všude spousta zeleniny, můžeme při přípravě lehké snídaně či večeře směle popustit uzdu své fantazii. Tousty, bohatě obložené vajíčkovou směsí se…
Blíží se víkend, upečte své rodině vláčnou a nadýchanou snídani z cukety. S přípravou této jednoduché lité buchty vám mohou pomoci i děti. Po upečení stačí pocukrovat…
Cuketu omyjeme a osušíme. Do mísy ji nastrouháme na hrubém struhadle a chvíli necháme, aby pustila vodu. Cuketu pak můžeme ještě vymačkat.Vymačkanou cuketu dáme do jiné…
Cuketa je letní zelenina, která je díky své variabilitě velmi oblíbená. Z cukety můžete připravit celou řadu velmi chutných jídel. V mnoha případech může nahradit maso,…
Maso nakrájíme na nudličky a smícháme s olejem, kořením, utřeným česnekem a solamylem. Necháme uležet hodinku, klidně déle. Po uležení smažíme zprudka, aby se maso…
S létem přichází ruku v ruce i sezóna cuket, ze kterých se dá připravit například slaná buchta se sýrem a salámem, provoněná česnekem. Buchta chutná skvěle teplá i…
Cukety a rajčata nakrájíme na cca 1 cm plátky, trochu osolíme a z obou stran opečeme na pánvi.Vyjmeme a cukety potřeme utřeným česnekem.V pánvi orestujeme jarní cibulky,…
Léto je v plném proudu, a tak přemýšlíme, do čeho všeho cuketu zahrnout. Nakrájenou na kostky ji podusíme ve vlastní šťávě, dochutíme máslem, česnekem a zelenými…
Letní zeleninové polévky nás nejen zasytí, ale i osvěží. Cuketovou krémovou polévku zjemňuje přidaná smetana a zajímavě dochutí citronová šťáva s lístky koriandru. Na…
V letním období zrajících cuket už člověk občas neví, kam ještě a do jakého pokrmu by přebytečnou cuketu přidal. Co třeba oblíbená sekaná? Spolu s ovesnými vločkami ji…
Thajsko se pyšní jednou z nejlepších světových kuchyní. Thajská jídla jsou většinou lehká, kořeněná a velmi pikantní. Mnohými chutěmi i ingrediencemi se podobá se…
Listové těsto vyválíme na obdélník. Ten rozdělíme na 6 stejných částí.V misce smícháme hořčici, kečup a rozmačkaný česnek.Doprostřed každého čtverce rozetřeme trochu…
Cuketu nakrájíme na kostičky (mladé cukety i se slupkou), na oleji osmahneme cibulku, přidáme nakrájenou cuketu. Trošičku podlijeme a dusíme do měkka.Pak přidáme…
Máte chuť na něco, co je sladké, vláčné a voní po skořici? Pak máme právě pro vás jednoduchý recept, který musíte vyzkoušet. Potřebujete jen pár surovin a minimum času.…
Kuřecí stehna jsou šťavnatá a chutná v každé úpravě. Pokud je dobře orestované maso podušené pod vrstvou chutné sezónní zeleniny, zachová si svoji chuť i šťavnatost a…
Skvělá kuřecí směs se zeleninou z pánve - woku se skvěle hodí jako oběd, který vás zasytí. Maso získá pikantní chuť díky naložení v marinádě. Na této křupavé směsi si…
Dáme vařit nudle dle návodu (vodu nesolím, sójovka je slaná dost), poté scedíme a necháme okapat.Zeleninu orestujeme na pánvi na trošce oleje.Zatímco se zelenina restuje…
Cuketa díky své jemné chuti nabízí širokou škálu možností, jak ji v kuchyni využít. Pikantní zeleninová směs s bylinkami a česnekem je skvělá na topinkách i čerstvém…
Cuketu můžeme grilovat, připravovat z ní různé placičky či varianty bramboráků. Ale co takhle z ní upéct moučník? Zní to sice trochu zvláštně, ale budeme mile překvapeni…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme chilli papričku, česnek, rajčata a nasekané bylinky chvilku opékáme. Přidáme maso a zprudka opékáme, přidáme kečup a necháme na mírném…
Langoše patří mezi oblíbenou smaženou pochoutku zejména na poutích. Připravit si je můžeme i doma, rovnou ve zdravější variantě. Do těsta jsme přidali cuketu a bílý…
Cuketu, batát a sýr nastrouháme na hrubém struhadle.Přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a promícháme.Na plech dáme pečící papír a lžící děláme placičky.Pečeme ve vyhřáté…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Perníčky nejen na Vánoce
Pečené koleno á la Růženka: Štavnatá a lehce pikantní delikatesa potřebuje speciální směs ingrediencí a delší přípravu
Jídelníček na zámořských lodích 19. století: Při čtení se sbíhají chutě! Podávaly se lívanečky, smažený platýz, šampaňské i zmrzlina