Rychlý fenyklový salát
Recept ještě nebyl hodnocenOmyté okapané nebo odstředěné listy salátu dáme do větší mísy. Fenykl a cibuli jemně nastrouháme nebo nakrájíme a přidáme tamtéž.Ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 230 kJ / 55 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,60 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,14 g |
– nenasycené | 0,36 g |
–– mononenasycené | 0,24 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 52 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Omyté okapané nebo odstředěné listy salátu dáme do větší mísy. Fenykl a cibuli jemně nastrouháme nebo nakrájíme a přidáme tamtéž.Ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu z…
Fenykl je velmi aromatickou surovinou. Jeho chuť je lehce štiplavá, ale přitom sladká. Je skvělý do salátů nebo k omáčkám. V tomto receptu jej spojíme s omáčkou ze sýru…
Fenykl je velmi aromatickou surovinou. Jeho chuť je lehce štiplavá, ale přitom sladká. Je skvělý do salátů nebo k omáčkám. V tomto receptu jej spojíme s omáčkou ze sýru…
Fenykl je velmi aromatickou surovinou. Jeho chuť je lehce štiplavá, ale přitom sladká. Je skvělý do salátů nebo k omáčkám. V tomto receptu jej spojíme s omáčkou ze sýru…
Koření dáme do hmoždíře a podrtíme, přidáme olej, zázvor a česnek, uděláme takovou kašičku, kterou dáme do misky s masem a promícháme, přidáme sójovku a necháme odležet.…
Fenykl očistíme a lístky dáme stranou, zbytek pokrájíme na menší kousky, brambory oloupeme a pokrájíme na malé kostky. Vývar přivedeme k varu, vložíme zeleninu a vaříme…
Roštěnky den předem nakrájíme na tenké nudličky, promícháme s olejem a pepřem a necháme přes noc v lednici. Druhý den před pečením je vyndáme, aby měly pokojovou teplotu…
Vyzkoušejte tradiční čínskou specialitu, kterou je kachna na pekingský způsob. Oceníte každé sousto, kde křehká a křupavá kůže kachny je doplněna lahodně jemným…
Serizneme vrch fenyklu,odstranime jednu vrstvu fenyklu a umyjeme,oloupeme 3 mrkve a jak fenykl tak i mrkev prepulime a nakrajime na mesicky. Vlozime do misy,zalijeme…
Nakládaná červená řepa je velmi zdravá a když ji budeme umět připravit chutně, oblíbí si ji celá naše rodina. Extra voňavá nakládaná řepa se stane stálicí v našem…
Z fenyklu seřízneme spodek a vršky od listů, zelené lístečky schováme na ozdobu.Nakrájíme ho na osminky tak, aby nám je košťál držel pohromadě.Pórek nakrájíme na kolečka…
Na oleji vyškvaříme na kostičky nakrájený uzený bůček, pak přidáme na kostky nakrájené maso obalené v hladké mouce, osolíme, opepříme a necháme zprudka opékat. Poté maso…
Fenykl nakrajime na ctyri dily. Podusime klasickym zpusobem na pare. Ja pouzivam na zeleninu naparovak na knedliky. Do hrnce dam jen trochu vody, naparovak...hotovo...…
Panvicu vymazeme olejom a nahrejeme. Naplatkovany fenykel pokladieme na panvicu a 15 minut opekame na jednej strane a 15 minut na druhej strane. Pri konzumacii podla…
Fenykly očistíme, lístečky dáme stranou a bulvy nakrájíme na tenké proužky.Pomeranče oloupeme a jednolivé dílky sloupneme z kůžičky, abychom získali jen čistou dužninu…
Ořechový likér nejen výborně chutná, ale také podporuje trávení, činnost jater a krvetvorbu. Pojďte si zkusit tuto zdraví prospěšnou dobrotu zkusit připravit. Likér sice…
Z fenyklu odstránime zelenú časť, prekrojíme a na tenko nakrájame. Jablko očistíme a nakrájame, paradajky prekrojíme. Všetko dáme do misky, s citom osolíme, okoreníme,…
Fenykel nakrájame na rezance.Vložíme na kolieska narezané redkvičky a na kocky nakrájané uhorky.Pridáme olej, šťavu, sekanú vňať, korenie a soľ. Dobre premiešame a…
Pomeranč okrájíme včetně bílé slupky a vykrájíme z něj mezi žebry měsíčky, které překrájíme na polovinu. Fenykl rozpůlíme, odstraníme košťál a nakrájíme na slabé proužky…
Zeleninu očistíme a pokrájíme na tenké plátky, max. 0,5 cm silné. Můžeme si pomoci třeba škrabkou nebo mandolinou. Do většího kastrolu dáme vařit smetanu s mlékem,…
Zbylo vám z předchozího dne pečené krůtí maso? Použijte ho na toto skvělé thajské jídlo, které jednoduše a rychle připravíte v hluboké pánvi. Směs plnou kousků lehce…
Prsa rozkrojíma na tenčí plátky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji z oboustran. Mezitím rozkrojíme fenykl na polovinu, vyřízneme tvrdý košťál a nakrájéme jej na…
Fenykl očistíme, odkrojíme tuhé řapíky, rozčtvrtíme a povaříme ve slané vodě - do poloměkka, tak 10 minut. Necháme pořádně okapat, nejlépe na papírové utěrce, aby odsála…
Rozpustíme máslo. Očištěný fenykl a pórek nakrájíme na kousky. Krátce ho restujeme na másle. Přidáme všechno koření, podlijeme vodou a dusíme asi 10 minut doměkka.…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Připravit si doma kávu jako v italské kavárně je jednodušší, než si myslíte
Roman Vaněk před zraky první dámy představil miniaturní kuchařky: Jsem zvědav, kdo podle nich bude vařit, smál se
Hmyz k jídlu: Jak chutnají larvy potemníka a jakým způsobem se dají upravovat cvrčci?