Ořechovka - likér
Ořechový likér nejen výborně chutná, ale také podporuje trávení, činnost jater a krvetvorbu. Pojďte si zkusit tuto zdraví prospěšnou dobrotu zkusit připravit. Likér sice potřebuje několik týdnů aby se pořádně uležel, ale výsledek stojí za to.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 096 kJ / 3 847 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,96 g |
Tuky | 0,63 g |
Vláknina | 2,57 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 258,16 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Ořechy sklízíme v druhé polovině června kdy mají nevyvinutou skořápku a mléčné jádro. Z tohoto množství máme 1,5 litru likéru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 7. 2020 13:47
PaCaOl: OK díky.Mám naloženou ještě jednu z jiného receptu.Tak snad bude barevně lepší.
16. 7. 2020 15:31
trpaslik500: Nechávám stát minimálně 3-4 týdny, roztok je tmavě hnědý, ořechy tmavnou po rozkrojení, takže je to v pořádku. Tenhle recept se mi zdá až příliš "překořeněný" já dávám jen tyčinku skořice, pak je to OŘECHOVKA :o)
16. 7. 2020 14:24
Dobrý den,mám dotaz.Je možný abych měl ten likér takový nazelenalí ?Neudělal jsem někde chybu,dá se to pít ??Díky za odpovědi.
26. 3. 2020 19:22
Děkuji za vyčerpávající odpověď.
15. 3. 2020 15:47
1jajaja1: Autor receptu vám pravděpodobně neodpoví, už asi 5 roku nevložil žádný recept, takže to vypadá , že na Topreceptech skončil. Badyán tam opravdu na fotu je, nakonec i chuťově korespodnuje s ostatním kořením, tak nic nezkazíte, když ho použijete. Autor to asi jen opomenul do receptu připsat. Nebo místo klasického názvu badyán použil lidový název anýz (badyánu se někdy říká hvězdicový anýz nebo také čínský anýz - viz wikipedie). Pravý anýz je chuťově velmi podobný, ale je to zcela jiná rostlina a jinak vypadající koření. Snad jsem vám alespoň trochu pomohla.
14. 3. 2020 23:39
Na obrázku vidím badyán, ale v receptu ho nevidím? Patří tam také?
6. 7. 2019 14:15
leosek: je normální zese ta vodka od tech orechu zbarvuje ???????????????
24. 6. 2014 19:37
Právě jdu do toho,asi nejvíc je na to zvědavá moje druhá polovička.
26. 10. 2012 22:08
Mám ořechy naložené 2 roky, jsou ještě použitelné? Děkuji!vevvla@seznam.cz
24. 7. 2011 18:42
Já už mám 14 dní hotovo a je špica
24. 7. 2011 16:46
mám právě naloženo teď ještě počkat těch 14 dní
jsem zvědavá pak dám vědět
jsem zvědavá pak dám vědět
15. 6. 2011 11:43
Vanilka - lusk i zdření,pomeranč - sušená kůra nebo čerstvá to je jedno.
14. 6. 2011 18:47
Jana Remkova:Jani díky
14. 6. 2011 17:15
Simona Kucerova: Simi, našla bys ji jinde. Mám dojem, že kdybys zadala recepty.cz, je tam ořechovka. Trochu si to pamatuji kvůli té slivovici
14. 6. 2011 15:25
vanilkou se myslí lusk..bez dřeně
a pomerančovou kůru sušenou,kandovanou..nebo jakou
jinak to vypadá dost slibně..ořeší se už začíná zelenat
a pomerančovou kůru sušenou,kandovanou..nebo jakou
jinak to vypadá dost slibně..ořeší se už začíná zelenat
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 12 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 17 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 4 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 6 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 6 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 6 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 7 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 9 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 9 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Jak zpracovat vlašské ořechy. Jsou skvělým zdrojem vitamínů a podporují funkci mozku
Anýz, koření s výraznou chutí, se používá do sladkého i slaného pečiva a k nakládání zeleniny
Další recepty
Tématické fráze: ořechovka recept domácí ořechovka top recepty ořechovka ze slivovice orechovka domaci ořechovka recept recept na ořechovku domácí ořechový likér ořechový likér z rumu domaci orechovka nejlepší ořechovka ořechovka z rumu nejlepší recept na ořechovku nejlepší ořechovka recept domácí likéry ořechovka ořechovka ze slivovice recept ořechový likér-recept domaci orechovka z rumu recept ořechovka jak se dělá ořechovka ořechovy domací liker
Suroviny: slivovice, ořechy zelené, koření nové koření, koření hřebíček, zázvor sušený, fenykl, anýz, citron, skořice, lusk vanilkový, pomeranče, cukr, voda
Ořechovka - likér
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N7Ep
16 názorů